3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Balaton-átúszás, kertmozi, Anna and the Barbies, Essemm és Pesti balhé
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári program
Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Balaton-átúszás, kertmozi, Anna and the Barbies, Essemm és Pesti balhé
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Hosszú idő után végre nem riogatnak indokolatlanul lecsapó záporokkal és zivatarokkal az előrejelzések a hétvégére, így olyan három napban lehet részetek, amilyet a nyár eleje óta vártok. Ennek megfelelően ezúttal is számos fehérvári és azon túli programmal készültünk nektek: többek között kilátogathattok a Művészkorzóra, átúszhatjátok a Balatont, beülhettek a kertmozira, ahol a Yesterday lesz a terítéken, netalántán bulizhattok egyet az Anna and the Barbies vagy Essemm koncertjére.

Kiállítás: Stadiontúra
Mikor?: Július 31.,péntek 16:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A megújult Stadiontúra során a Sóstó Látogatóközpont szakvezetői segítségével betekinthettek a klub életébe, megtudhatjátok hogyan működik a Stadion a mindennapokban, felfedezhetitek a komplexumot és a hozzá tartozó lehetőségeket, érdekességeket, illetve megismerhetitek a szurkolók elől elzárt, kevésbé ismert helyszíneket is. A túra végeztével pedig megtekinthetitek a Vidi Múzeumot is, ahol a klub múltja is feltárul előttetek.

Találkozóhelyként a Sóstó Látogatóközpontot jelölték ki, a programon való részvételhez pedig regisztráció szükséges: a sosto@szekesfehervar.hu e-mail-címen, vagy a +36 22 202 373, +36 70 6699 010 telefonszámokon tudtok jelentkezni.

 

Koncert: Anna and the Barbies
Mikor?: Július 31., péntek 19:00
Hol?: Fezen Klub

A Pásztor Anna és Pásztor Sámuel által vezetett Anna and the Barbies 2004-ben alakult, hogy aztán jól felkavarják a hazai zenei állóvizet. Extravagáns szerkóikkal és megőrülős csúszó-mászós bulijaikkal azoknak is felkeltették az érdeklődésüket, akiktől távol állt az alternatív rock. Merthogy főként rockban nyomulnak, de akadnak hip-hop és pop beütéses számaik is. Kétség sem fér hozzá, hogy az Anna and the Barbies manapság az egyik legfoglalkoztatottabb zenekar Magyarországon, amit Pásztor Anna idei Comet-jelölése és szintén 2017-ben megjelent Utópia című albuma sem bizonyít jobban.

 

Jótékonyság: Iskolaszer-gyűjtés a Nyolcas Műhelyben
Mikor?: Július 31-augusztus 1., péntek-szombat
Hol?: Nyolcas Műhely

Ismét beindítják az adománygyűjtő-gépezetet, amely során a Nyolcas Műhely a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központtal karöltve megint iskolaszereket gyűjt a rászoruló családok számára.

Mi az, amire szükség van?

Leginkább általános iskolás cuccokról van szó: ceruza, színes ceruza, vonalzó, tolltartó, radír, hegyező, toll, grafit ceruza, füzet (ebből kismillió fajta van, a lényeg, hogy négyzetrácsos, vonalas, sima, illetve az a "háromvonalas" füzet egészen kis iskolásoknak). Ha van elfekvőben, akkor esetleg iskolatáska, tornazsák, tisztasági csomagba rakható dolgok (például fogkefe, fogkrém, szappan, zsebkendő). Szóval, mindenféle és -fajta írószert, táskát, tolltartót, használt, vagy új eszközöket szívesen fogadnak.

 

 

Mozi: Kertmozi - Yesterday
Mikor?: Július 31., péntek 21:00
Hol?: Városháza díszudvarában

Hatodik előadására készül a város kertmozija: a filmek kedvelői a Yesterday című zenés vígjátékot láthatják a szabadtéri vetítésen, Danny Boyle rendezésében, illetve Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, James Corden és Ed Sheeran szereplésével.

A fiatal és tehetséges Jack Malik (Himesh Patel) zenészként tengeti mindennapjait, ám még nem jött a nagy áttörés, ugyanis azon túl, hogy lebujokban szolgáltatja a talpalávalót, nem igazán tudott maradandót alkotni. Egy furcsa baleset (az egész világot áramkimaradás sújtja) után viszont arra eszmél rá, hogy ő maradt az egyetlen az univerzumban, aki még emlékszik a The Beatles-re és John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr fülbemászó dalaira (igen, innen a cím is), így a slágereket felhasználva olyan karriert hazudik épít magának, amelynek köszönhetően az egész világ a lábai előtt hever.

 

Koncert: Essemm
Mikor?: Július 31., péntek 22:00
Hol?: N-JOY Club

Nem kisebb név látogat a hétvégén Székesfehérvárra, mint a manapság igencsak felkapott Boros Tamás, vagy ahogy mindenki ismeri, Essemm. A kapuvári rapper 2010-ben robbant be a hazai zenei életbe: első lemezének, a Rockstarnak akkora sikere lett, hogy egy remixes változatot is kiadtak belőle. Második korongja, a 112 2012-ben került a boltok polcaira, és szintén nagyot szólt, majd érkezett még a Kapufornia (2014) és a Piszkos 12 (2015), amelyek tovább növelték a zenész hírnevét. Olyannyira, hogy nemrég Majkával és Curtisszel is készített közös számot.

 

Fehérváron túl: 38. Lidl Balaton-átúszás
Mikor?: Augusztus 1., szombat 7:00
Hol? Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya

Mindig is nagy csodálattal figyeltem a különféle tömeges átúszásokat, ugyanis ilyenkor mindig eszembe jut saját teljesítményem, amely abban csúcsosodott ki, hogy a legtávolabbi bójáig elvánszorogva fél óráig csüngtem a mélyebb vizeket jelző szerkezeten, majd miután visszaértem a partra jó egy évig nem is mentem újra a tó közelébe. Ehhez képest a 38. Lidl Balaton-átúszáson több ezer ember kísérli meg legyűrni az 5,2 kilométeres távot, amely Révfülöpről indul és Balatonbogláron ér véget. Kemény menet lesz!

 

Színház: Süsü, a sárkány kalandjai
Mikor?: Augusztus 1., szombat 11:00
Hol?: Kápolnásnyék, Csajághy Laura Szabadtéri Színpad

Süsü, a sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei kigúnyolják. A szegény egyfejű menekül, mindenki retteg tőle, mígnem találkozik a Jó Királyfival, aki Süsüt bejuttatja a királyi udvarba…

A Süsü, a sárkány legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni vagy megérezni, esetleg megérteni.

 

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Augusztus, szombat 16:00
Hol?: Belváros

Ha szombat, akkor Belváros! A hangulatos kis utcákban tett séta után 17 órakor érdemes a Városház tér felé kanyarodni, ahol színészek, énekesek, táncosok, kórusok szórakoztatják az arra járókat, minden héten más művészekkel találkozhat majd a közönség.

Augusztus 1-jén, szombaton 16 órától a Városház téren Szent László király, Adelheid királyné és lányuk, Piroska óriásbábjaival találkozhatnak a járókelők. 17 órától a Városház téren Andrássy Máté és Juhász Illés, a Vörösmarty Színház színművészeinek stand up produkciójának lehet részese a közönség, majd Matern Vanda, a legutóbbi Fehérvár Hangja döntőse veszi birtokba az alkalmi színpadot.

18 órától pedig az I. András Király Lovagrend tart harcművészeti bemutatót a téren és a Fő utca több pontján, 19 órától pedig az Alba Regia Szimfonikus Zenekar muzsikusaiból álló ArsOktett ad elő színes zenei virágcsokrot a Zichy ligetben.

 

Mozi: Pesti balhé
Mikor?: Július 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Mivel manapság igencsak jól áll a hazai filmgyártás szénája, érdemes odafigyelni az újabb, moziban debütáló alkotásokra. Érzésem szerint a Pesti balhé is nagyot mehet, annak ellenére, hogy nem bonyolították túl az alapszituációt: a Pesti balhé szereplői gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak, csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak.

Azután felnőttek, de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki dúsgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek