3 évnél régebbi cikk

Közlekedjünk figyelmesen a temetők környékén! - A mentők is figyelmeztetnek
Közlekedjünk figyelmesen a temetők környékén! - A mentők is figyelmeztetnek

Ahogy elkezdődött Mindenszentek hétvégéje, jelentősen megnövekedett a forgalom a székesfehérvári temetők környékén is. Fontos, hogy továbbra is szem előtt tartsuk az óvatosságot!

Korábban már összefoglaltuk a hétvégi temetőlátogatásokkal kapcsolatos aktuális tudnivalókat, különösen tekintettel arra, hogy gépkocsival a temetőkertek területére ezekben a napokban csak reggel 7 és délelőtt 11 között lehet behajtani. Ezután a sűrű gyalogosforgalom miatt már nagyon veszélyes, ezért a Városgondnokság munkatársai ismételten kérik az látogatókat, hogy figyeljenek erre!

Az Országos Mentőszolgálat is közlemény adott ki, melyben a temetőlátogatásokkal kapcsolatos veszélyhelyzetekre hívják fel a figyelmet.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az áll, a balesetveszély elkerülése érdekében a megnövekedett forgalomban az autósok közlekedjenek a szokásosnál is óvatosabban, a sírokat felkeresőknek pedig a korai sötétedés miatt hasznos lehet a zseblámpa használata a temetőkben.

Azt kérték, hogy különösen vigyázzanak a temetőbe látogató kisgyermekekre, hiszen egy meglazult sírkő könnyen ledőlhet és akár halálos balesetet is okozhat.

A temetők, sírok felkeresése sokaknak komoly fizikai erőpróbát, megterhelést jelent, ezért az alapbetegségben szenvedők és az idős emberek lehetőleg vigyék magukkal rendszeresen, vagy szükség esetén szedett gyógyszereiket.

Lehetőleg mindvégig viseljenek maszkot és tartsanak megfelelő távolságot másoktól, valamint kerüljék a tömeget. Amennyiben betegnek érzik magukat vagy a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják, maradjanak otthon - olvasható a közleményben.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek