3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: 5. Európai Art Mozi Nap, minden féláron a Placcban, ökotúra a Sóstón, Éliás-Tóbiás bábjáték és Roald Dahl: Boszorkányok
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári programok a hétvégére: 5. Európai Art Mozi Nap, minden féláron a Placcban, ökotúra a Sóstón, Éliás-Tóbiás bábjáték és Roald Dahl: Boszorkányok
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár a járvány miatti keddi intézkedéseknek köszönhetően bezártak a szórakozóhelyek és még szigorúbbak lettek a szabályok, azért így is számos fehérvári programmal készültünk nektek november második hétvégéjén: többek között meghallgathatjátok Kovács Gergely zongoraművész előadását, kilátogathattok a sóstói ökotúrára, csemegézhettek az 5. Európai Art Mozi Nap kínálatából, netalántán részt vehettek a Márton-napi libás bábjátékon az Igézőben.

Gasztro: Minden féláron - csak a gyorsaság számít!
Mikor?: November 6., péntek
Hol?: Placc Étterem Facebook-oldala

A Placc Étterem csodaszép ételfotókat készít a kínálatukban található ételekről. Ennek a napja november 9-én lesz, amikor hivatásos ételfotós készíti el a fényképeket az összes ételről. Viszont nem szeretnék, ha bármi kárba menne, ezért azt találták ki, hogy az elkészített ételeket féláron kínálják a vendégeknek hétfőn. És azért, hogy valóban igazságos legyen az elosztás, megszerveztek egy online eseményt. 

Pénteken 14 órakor felkerül az eseményhez egy poszt, ahol listázzák az elérhető fogásokat és a félárat, amiért hétfőn el tudjátok fogyasztani az ételeket. A bejegyzés alatt hozzászólásban nevezzétek meg (pontos névvel) azt az ételt (fejenként egyet), amit szeretnétek hétfőn este vacsorázni az étteremben. Nincs trükk vagy apróbetű! Minden fogás az első szabályos kommentelőé lesz! Minden főételből csak egy adag lesz, úgyhogy a leggyorsabb viszi a kedvezményt!

 

Kiállítás: Téli Tárlat
Mikor?: November 6., péntek 18:00
Hol?: Pelikán Galéria

Húsz alkotó mutatkozik be a Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett Téli Tárlaton a Pelikán Galériában. A képző-, ipar- és fotóművészeti csoportos kiállításának kurátora Szűcs Angéla, a társaság vezetőségi tagja, aki a november 6-án, pénteken 18 órakor kezdődő megnyitón köszönti a vendégeket, a tárlatot Gärtner Petra művészettörténész ajánlja a résztvevők figyelmébe. A kiállítás december 18-ig, keddtől péntekig 10-18 óráig látogatható, a belépés díjtalan.

 

Zene: Chopin-koncert
Mikor?: November 7., szombat 16:30
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Fryderyk Chopin-koncerttel ünnepli a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat a Lengyel Függetlenség Napját. A november 7-én, szombatra szervezett hangversennyel a nemzeti ünnep mellett a zeneszerző születésének 210. évfordulója alkalmából is tisztelegnek. A koncerten fellép Kovács Gergely zongoraművész, a műsorvezető dr. Szabó Balázs zenetörténész lesz, a programban mazurkák, keringők, polonéz és szonáta is szerepelnek. A rendezvény 16.30 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Az érdeklődőknek a helyek korlátozott száma miatt előzetesen kell regisztrálniuk: az orban.ilona@upcmail.hu e-mail címen vagy a 70/324-5511-es telefonszámon. A rendezvényen kötelező a maszk viselése.

 

Tánc: Műhelymunka: Ráhangolódás
Mikor?: November 7., szombat 10:00
Hol?: Videoton Oktatási Központ

Székesfehérvári Balett Színház a Mozdulj Fehérvár! című programsorozatát a nyílt napokhoz hasonló Ráhangolódás műhelymunkával indította el február 15-én a székesfehérvári Művészetek Házában. Augusztus 29-től újra várják korhatár nélkül azokat, akik kíváncsiak a kulisszatitkokra, megnéznének egy balettpróbát, beszélgetnének a táncművészekkel, vagy akár ki is próbálnák, milyen táncosnak lenni.

A Ráhangolódás első felében a vendégek egy balett-, vagy kortárs táncgyakorlatot láthatnak, majd részleteket egy darab próbafolyamatából is. Ezt követően az érdeklődők beszélgethetnek a balettszínház táncművészeivel, balettmestereivel, valamint a társulat vezetőjével. Jelentkezni a programokra a dátumok megjelölésével és a jelentkezők nevének leadásával lehet a jelentkezes@fehervaribalett.hu e-mail címen. (maximális létszám: 25 fő/alkalom)

 

Kirándulás: Ökotúra Sóstón
Mikor?: November 7., szombat 10:00
Hol?: Sóstói Természetvédelmi Terület

A természet minden napszakban és évszakban csodálatos, de az okker, a zöld és a vörös árnyalataiban pompázó lombkoronák valahogy talán mégis a legkülönlegesebbek! Ebben a hónapban először, most szombaton 10 órától, egy körülbelül 1,5-2 órás vezetett séta keretében a páratlan szépségű Sóstó Természetvédelmi Terület őszi díszbe öltözött pompáját csodálhatják meg a természetjárók az ökotúra során.

A program a Látogatóközponttól indul, de előzetesen regisztrálni kell a sosto@szekesfehervar.hu e-mail címen, vagy a +36 22/202-373, +36 70/ 66 99 010 telefonszámok bármelyikén, mivel a túrán maximum 30 fő vehet részt.

 

Mozi: 5. Európai Art Mozi Nap
Mikor?: November 8., vasárnap
Hol?: Barátság Mozi

Európai és magyar filmek jóval a hazai premier előtt: november 8-án, vasárnap Európa ismét mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által már ötödször megszervezett eseményen idén is remek filmekkel és elgondolkodtató történetekkel várják a rajongókat a kontinens több száz művészmozijában, köztük a fehérvári Barátság moziban. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára.

A Barátság mozi úgy választott ki négy filmet a kínálatból, hogy aki mindegyiket meg szeretné nézni, változatos élményben részesüljön. A nap programja 10 órakor a Napsugár című, komoly témát körbejáró olasz-lengyel filmdrámával indul, ezt délben az Előzmények törlése című francia-belga vígjáték követi. A délutáni programban két magyar film látható, a Spirál című magyar-román dráma, amelyben két fehérvári színművész, Kiss Diána Magdolna és Krisztik Csaba is szerepet kapott, és a Becsúszó szerelem című ígéretes magyar romantikus vígjáték, amelynek egyik főszereplője, Gombó Viola Lotti fehérvári származású.

Színház: Márton-napi libás mese - Éliás-Tóbiás bábjáték
Mikor?: November 8., vasárnap 11:00
Hol?: Igéző

"Vége van a nyárnak, őszi szelek járnak, útra kelnek a madarak. Ha útra kelnek, Márton sem maradhat rest, világgá indul! Egy ilyen szép lúd mégsem maradhat mindig a baromfiólban! Vajon mi lesz ebből, ki segít neki és ki nem? Szurkoljunk együtt Mártonnak!" - ezzel ajánlja az Igéző az Éliás-Tóbiás bábjáték programját. A mese után a résztvevő gyerekek közösen zenélhetnek az előadókkal.

A korlátozott számú helyek miatt előzetes regisztrációt javasolnak: www.facebook.com/igezo, telefon: 22/790-758; e-mail: igezo2014@gmail.com).

 

Mozi: Roald Dahl: Boszorkányok
Mikor?: November 5-től
Hol?: Cinema City Alba

Egy elárvult kisfiú kénytelen a távoli vidéken élő nagymamájához (Octavia Spencer) költözni. Együtt ismerkednek össze néhány nagy elegáns, különleges, és megtévesztően kedves nővel: akikről hamar kiderül, hogy boszorkányok. Amikor pedig a nagyi menteni próbálja az unokáját, pont arra a helyre keverednek, ahol a Legfőbb Boszorkány (Anne Hathaway) összegyűjtötte az összes kolléganőjét, mert van egy szörnyű terve.

A legszellemesebb angol furamese író, a Charlie és a csokigyár, a Matilda, A barátságos óriás vagy A fantasztikus Róka úr eredetijének kiagyalója, Roald Dahl írta a Boszorkányok alapját is, amelyből az Oscar-díjas Robert Zemeckis, a Vissza a jövőbe-trilógia és a Forrest Gump rendezője készített sztárparádés filmet.

Borítókép: Facebook/Székesfehérvár Megyei Jogú Város
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek