3 évnél régebbi cikk

Megvan a Vidi új edzője, Szabics Imre irányít áprilistól
·HírekFehérvár FC·Utolsó frissítés: undefined
Megvan a Vidi új edzője, Szabics Imre irányít áprilistól
·HírekFehérvár FC·Utolsó frissítés: undefined

Az osztrák válogatottól érkezik a Vidi új vezetőedzője: Szabics Imre eddig Franco Foda szövetségi kapitány segítője volt a sógoroknál. 

Játékosként harminchatszoros magyar válogatott, többek között a VfB Stuttgart és a Sturm Graz profija volt, előtte itthon már tizenhét évesen felnőtt bajnokit játszott a Ferencvárosban. A futballista karrier után is megtalálta számítását Szabics, játékosmegfigyelő volt Grazban, majd az edzői stábba is bekerült. Innen követte Fodát az osztrák válogatotthoz, de a magyar nemzeti csapattal is dolgozott már. Dárdai Pál és Bernd Storck szakmai stábjában is benne volt, vezetőedzőként viszont első csapata lesz a MOL Fehérvár.

Az április 1-től munkába álló Szabics segítői (vele ellentétben) rendelkeznek vidis múlttal. Juhász Roland a klub kétszeres bajnoka, aki az előző szezon végén vonult vissza a játéktól. Azóta tanácsadó volt, de a második csapat edzői stábjában is szerepet kapott. Régi barátja, Torghelle Sándor pedig szintén játszott a Vidiben, mindketten szerepeltek az Európa-liga főtábláján is. A Szabics, Juhász, Torghelle trió tehát áprilistól veszi át a csapatot, addig a jelenlegi megbízott edző, Szalai Tamás irányít, írja a MOL Fehérvár FC honlapja.

A bajnokságban harmadik helyen álló fehérváriak az utóbbi időben sorra szenvedték el a vereségeket, ezért kellett mennie Márton Gábor vezetőedzőnek. Szalaival is kikapott a csapat a Diósgyőrtől, viszont a Magyar Kupában elbúcsúztatta a Ferencvárost és bejutott a legjobb nyolc közé.

 
Borítókép: Facebook/MOL Fehérvár FC
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek