2 évnél régebbi cikk

Úgy rúgták fejbe görkorcsolyával a részeg férfit Fehérvár belvárosában, hogy az eszméletét vesztette
Úgy rúgták fejbe görkorcsolyával a részeg férfit Fehérvár belvárosában, hogy az eszméletét vesztette

A bűncselekmény elkövetését biztonsági kamera rögzítette.

A vádirat szerint a 25 éves férfi még 2020. június 19-én 23 óra körül gyors tempóban görkorcsolyázott Székesfehérvár belvárosában, barátja pedig kerékpárral haladt mellette. Az egyik vendéglátóegység teraszán tartózkodó sértett, aki veszélyesnek ítélte az elkövető közlekedését, hangosan odaszólt a férfinak. Az elkövető ezt meghallotta, és barátjával együtt megállt. 

Az ittas sértett ekkor odament a férfihoz, meg akarta ütni, de a lendülettől és ittassága folytán négykézlábra esett az elkövető lába elé. A férfi ekkor egy alkalommal bal lábával – a rajta lévő görkorcsolyával – fejbe rúgta a sértettet, aki a földre zuhant, és eszméletét vesztette. A férfi ezt követően barátjával együtt elhajtott a helyszínről. A sértett nyolc napon túl gyógyuló törését szenvedett el. 

Az előkészítő ülésen a férfi a vád szerint beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, továbbá bocsánatot kért a sértettől. A bíróság az ügyészi indítvány szerint 450.000 forint pénzbüntetést és 48 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki vele szemben, és elrendelte a görkorcsolya elkobzását. A bíróság döntése jogerős.

Borítókép: YouTube/Magyarország Ügyészsége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek