7 évnél régebbi cikk

10 farsangi jelmez, amit fillérekből is megoldhatsz
Fehérvár Médiacentrum fotója10 farsangi jelmez, amit fillérekből is megoldhatsz

A hagyományoknak megfelelően húshagyó keddel véget ér a farsangi szezon, ami idén február 28-ra esik. Még így is bármelyik percben becsúszhat egy késői meghívás, egy farsangi buli, amin kötelező jelmezben megjelenni. Aggodalomra semmi ok, itt van néhány ötlet, amivel kortól függetlenül könnyen a buli középpontjába kerülhetsz.

A REGIO JÁTÉK felmérése szerint egy magyar szülő átlagosan 5000 forintot költ jelmezre, ebbe az arcfestékek és a különböző kiegészítők is beletartoznak. Az adatok azt is kimutatták, hogy van olyan, aki már legalább négy héttel a farsangi bál előtt elkezd készülődni, de a legsűrűbb időszak a buli előtti egy-két hétben mérhető.

A lányok körében leginkább a hercegnős kosztümök, a fiúknál a szuperhős- és a Star Wars- karakterek jelennek meg. A klasszikus jelmezek (rendőr, orvos, ápolónő stb.) kezdenek eltűnni . A szülők egyre kreatívabban gondolkodnak - megjelentek például, a fogtündér-lyukas fog páros jelmezek, és a fába szorult féreg maskarák -, de az utolsó szó jogán a gyerkőc akár az esemény kezdete előtti napokban is felülírhatja a szülő jelmeztervét. Mondjuk ez nem nagy újdonság...

Pánikra semmi ok! Nem kell több ezerért jelmezeket vásárolni, a következő kellékek, ha nem is szerepelnek a ruhatárunkban, mégis könnyen be tudjuk szerezni őket, és a pénztárcánk sem érzi meg komolyabban ezt a kiadást.

Ananász
Ez talán az egyik legegyszerűbb jelmez. Nem kell hozzá más, csak egy sárga ruha (fiúk esetében sárga nadrág és póló), valamint az alábbi képen látható fejdísz. Voilá!

Egy vécépapír guriga, néhány színes lap és egy hajpánt (Fotó: pinterest.com)

Jelly beans
Hazánkban is kezd elterjedni ez a kis bab alakú, és szinte a világ minden ízében kapható zselés cukorka. Ehhez az ötlethez sem kell nagy kézügyesség, csak egy átlátszó zacskó, néhány kisebb lufi, és már kész is vagyunk.

Nem lehet kényelmes, de annál jobban néz ki (Fotó: pinterest.com)

Boszi
Ehhez az ötletes ruhához sem kell sok minden: csupán néhány szemeteszacskóra, és egy kis türelemre van szükségünk. 

 (Fotó: redtedart.com)

Csöves kukorica
Ez talán a legmelósabb mind közül, de ha van egy kinyúlt, zöld pulóverünk, érdemes beáldozni. Néhány sárga tojástartó, egy kis raffia a fejre, és a gyerek máris olyan, mint egy cső kukorica. 

 

(Fotó: pinterest.com)

LEGO- kocka
Ehhez csak egy kartondobozra és néhány joghurtosra van szükségünk. Aki maximalistább vagy jobb a kézügyessége, az akár kartonból is csinálhatja a kiemelkedő kis dudorokat.

(Fotó: pinterest.com)

Macskás nő
Ez a karakter a Simpson család című animációs sorozatból lett ismert, és túl sok kellék ehhez sem kell. Pár plüss cica, egy köntös, és egy bolyhos mamusz talán nem nagy kiadás.

(Fotó: pinterest.com)

Turista
Ebbe a jelmezbe a lehető legtöbb sztereotípiát bele lehet vinni: fényképezőgép, szandál-zokni és fejjel lefelé tartott térkép. Személyes tipp: egy kis vörös rúzzsal gyönyörűen lehet imitálni a nyári leégést, de ne feledjük fehéren hagyni a napszemüveg árnyékfoltjait!

Az övtáska sem hanyagolható el (Fotó: keyword-suggestions.com) 

Csillagfejű csavarhúzó
Leginkább felnőtt jelmezversenyeken lehet vele találkozni, és a kreativitást tükrözi egyszerűsége. Ha emellett döntünk, elég beszereznünk egy magunk mögött zsinóron húzható csavart, és rajzoljunk a homlokunkra egy csillagot.

 

(Fotó: faviccek.hu)

E.T. és Marty McFly
Az ikonikus filmekből kiragadott szereplők is időtállóak. Minden, ami ezekhez a jelmezekhez szükséges, nagy valószínűséggel már egyébként is a rendelkezésünkre áll a gardróbban.
Például ennél az E.T. jelmeznél csak egy piros kapucnis pulcsira van szükségünk, valamint egy kosárra. A kutyát persze helyettesíthetjük egy lufival, amire filccel szemeket rajzolunk.

(Fotó: enderbynest.blogspot.hu)

Bár Marty McFly a Vissza a jövőbe első részében, 1985-ben 30 évvel utazott előre az időben Dokival, biztos vagyok benne, hogy 2017-ben is nagy feltűnést okozhat, ha betoppan egy buliba. Leginkább azoknak ajánlom ezt a farsangi jelmezt, akiknek van otthon elfekvőben egy piros mellényük. Nekik már csak egy farmeringet kell beszerezniük, de ezt úgyis bármelyik ruhaboltban megkaphatják.

Persze a jelmez úgy az igazi, ha tudunk szerezni magunk mellé egy Dokit is (Fotó: giveneyestosee.com)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek