5 évnél régebbi cikk

Férfiak és táskák? A válasz abszolút igen!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Férfiak és táskák? A válasz abszolút igen!

Teljes meggyőződéssel azt vallom, hogy egy úriembernek sokkal stílusosabb egy jól megválasztott táskával közlekednie, mint alaposan telepakolt zsebekkel. Persze a hangsúly a stílusosságon van!

Szóval éppen a stílusosság miatt: arra biztatnék minden férfiút, hogy nyugodtan válasszon magának egy megfelelő darabot, és garantáltan imádni fogja azt. A praktikum mellett a divat szempontjából is érdemes beszerezni egy jó táskát (mindkét nemnek), hiszen amellett, hogy minden kéznél lesz, még fel is dobhatjuk vele a megjelenésüket. Na, persze azért ezt sem kell túlgondolni.

Felgyorsult világunkban naponta találkozunk azzal a problémával, hogy a kulcs, a pénztárca, a mobiltelefon és a papírzsebkendő mellett, hogyan vigyük magunkkal a laptopot, a dossziékat, hogy egy dezodorról, esetleg gyógyszerről vagy némi elemózsiáról már ne is beszéljek. Azt azért mégsem várhatjuk el az erősebbik nemtől, hogy ezt mind beletuszkolják a zsebeikbe.

Összeszedtem néhány olyan táska típust, amit én abszolút el tudok képzelni a férfiaknak. Nem titkolt célom pedig  bebizonyítani mindenki számára, hogy napjainkban már nem annyira élesek a határok táskakérdésben sem, mint évekkel ezelőtt. Hogy egy további példával árnyaljam: a hölgyek is mennyien viselnek maszkulin vonalvezetésű ingeket, nadrágokat, sőt akár nyakkendőt vagy csokornyakkendőt is.

1. Aktatáska, vagy „messenger bag”

Ha egy amolyan „férfiassági” rangsort hoznánk létre, akkor ott egészen biztosan az aktatáska végezne az első helyen. Ezzel talán még senkinek nem mondtam újat, hiszen az aktatáska már évtizedekkel ezelőtt is megfordult apáink, nagyapáink kezében, különösen bizonyos szakmák esetében.

Egyik hátránya az, hogy lefoglalja a kezet, és cipelésük nem kimondottan kényelmes. Sőt formájának, valamint anyagának köszönhetően a sportosabb összeállításokhoz nem minden esetben passzol. Előnye, hogy igazán klasszikus darab, így még a legnagyobb kritikusok sem találhatnak kivetnivalót benne, ráadásul szinte biztosan sosem megy ki a divatból.

2.  Hátizsák, szinte mindenkor és mindenhol

Az egyik legnagyobb előnye, hogy mindkét kezünk szabadon marad, és viszonylag nagy súlyt is tudunk benne cipelni, feltéve ha a hátunk és a táskánk anyaga bírja a kiképzést. Sőt, napjainkban abszolút menőnek számít, és hatalmas a kínálat belőle az üzletekben, így csak a képzeletünk, illetve a pénztárcánk szabhat határt a vágyainknak. A hátránya viszont, hogy sokak szerint nem a legbiztonságosabb módszer értékeink tárolására, valamint nyáron melegíti a hátat, és könnyen beizzadunk alatta.

3. A nagy pakolós

Ha egy pulóvert vagy az edzőfelszerelést is magunkkal kell vinnünk, akkor tökéletes választás lehet a „nagy pakolós táska”. Ám ahogy a női változatban, úgy a férfiaknak készült verzióban is el lehet veszni, így érdemes zsebekkel, rekeszekkel és elválasztásokkal rendelkező darabot választani.

Előnye, hogy tényleg minden belefér, de a nagy űrtartalom miatt könnyen túlpakolhatjuk, a nagyobb súlyt pedig nem biztos hogy jól esik cipelni egész nap. Érdemes tehát olyat választani, aminek felcsatolható vállpántja is van, így egyrészt felszabadul mindkét kezünk, másrészt kényelmesebb is az élet vele.

4. Crossbody férfiaknak is

Ahogy én látom, a 21. századi férfiaknál ez a típus váltotta fel az autós táskát. Talán ez az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb verzió, ha mindenképpen szeretnénk egy igazi favoritot találni. A méret, az anyag és a szín szempontjából a határ itt is a csillagos ég. Kedveltek a kisméretű szövetből vagy bőrből készült darabok éppúgy, mint a nagy, akár egy laptopot is könnyedén elnyelő társaik. Aki biztosra akar menni, válassza ezt a fazont, mert ezzel garantáltan nem nyúl mellé.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a táskákkal kapcsoltban, vagy jól jönne egy kis támogatás a darabok beszerzésben, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek