5 évnél régebbi cikk

Az idei őszi felsőruházat top 5-ös listája
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Az idei őszi felsőruházat top 5-ös listája

Szeptember közepét írunk, egyre hűvösebbek a reggelek és az esték, ilyenkor pedig jó, ha van nálunk egy kabát, ami amellett, hogy melegít, még tökéletesen kiegészíti, feldobja az összeállításunkat is. Mutatom az idei ősz öt legnagyobb kedvencét.

A divat körforgásában – szerencsére – újra és újra visszatérnek nagy kedvenceink, és persze vannak olyan örökérvényű ruhadarabok, amelyek egyszerűen ki sem mennek divatból. Múlt héten már végigvettük, hogy mire érdemes figyelni réteges öltözködéskor, a mai bejegyzésben pedig a réteges öltözködés egyik nagyon fontos elemére, a felsőruházatra fókuszálunk. Végigböngésszük, milyen kabátok és dzsekik lesznek divatosak az új szezonban, illetve azt is megmutatom, milyen színekkel és fazonokkal találkozhatunk az üzletekben.

1. A divat koronázatlan királya: a bőrdzseki

Ez az a ruhadarab, ami már időtlen idők óta elmaradhatatlan szereplője a ruhatáraknak, egy igazi nagy klasszikus, ami szinte egész évben hordható. Tökéletesen ki tudjuk használni a hűvösebb napokon, de melegebb időben is magunkkal vihetjük, hiszen még a nyári estéken is jó szolgálatot tehet.

Viselhetjük elegáns darabokkal, de a sportos szetteket is jól kiegészíti. Idén ősszel kifejezetten divatosnak számítanak a borvörös, a fenyő zöld és a szürke árnyalatok, de az örök Jolly Joker, a fekete sem maradhat ki a gardróbunkból.

2. Elegáns zakók

Egy újabb olyan darab, ami szezontól és évtől függetlenül, jó ha a gardróbunk része, és akár a szivárvány összes árnyalatában elfogadnánk. Szuperül mutat az egyszerű basic felsőkkel, kényelmes farmerrel, valamint néhány jól megválasztott kiegészítővel, de egy elegáns összeállítást is megkoronázhat a megfelelően megválasztott zakó.

Idén a bővebb fazonok és a hangsúlyos válltömések kerülnek fókuszba, de továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend a kétsoros gombolás, illetve a maszkulin vonalvezetés. Ami pedig a színeket és mintákat illeti: a kockás verziók egyszerűen kihagyhatatlanok 2018 őszén, emellett nagy sláger még a zöld, a bordó, a szürke és tengerészkék is.

3. Pelerin

Engem első látásra gyermekkorom kórházi élményeire emlékeztet, amikor az épületek között zöld, számomra csak „malaclopóként” aposztrofált felöltőben közlekedtek az orvosok és a nővérek. Természetesen ez is, mint minden más sokat változott az évek alatt, de a szabásvonal azért nagyon hasonló és funkció sem változott: általában csak felkapjuk, akár egy farmer- vagy bőrdzsekire, hogy biztosan ne fázzunk.

A kezünket speciális résen tudjuk kidugni, ami nem mondom, hogy feltétlen kényelmet eredményez, de azért szerintem praktikus, hogy nem kell bajlódni egy 101. réteg ruha magunkra erőltetésével.

Hétköznapi viseletben a tweed kivitel a legelterjedtebb, de csodás darabokat találhatunk belőle elegánsabb szettjeinkhez is. A színek tekintetében határ a csillagos ég, és vidámságot csempészhetünk az előttünk álló szürke hónapokba. Idén itt is kötelező a kockás minta, illetve feldobhatjuk akár szőrrel, akár bőrrel is egyhangúnak tűnő felöltőnket.

4. Columbo után szabadon, avagy továbbra is hódít a ballonkabát

A ballonkabát egyszerűen kiűzhetetlen darabja az őszi/téli ruhatárnak mind a hölgyek, mind pedig az urak tekintetében. Nagyon praktikus darab, hiszen sportos és elegáns ruhadarabokkal egyaránt jól kombinálható. Ha az idei színdivatot nézzük, akkor válasszunk bézs, barna, olajzöld, vagy pasztell tónusú darabot magunknak.

5. A bomberdzseki

A 90-es években szinte elképzelhetetlen volt az élet nélküle. Nők és férfiak egyaránt imádták, legnépszerűbb a fekete, a khaki és bordó szín volt, az igazi vagányak pedig kitűzőkkel és különböző menő felvarrókkal dobták fel az amúgy tucat, vászon vagy vízlepergetős anyagból készült kabátot. 

Napjainkban sincs nagyon másként, ugyanis az üzleteket újra ellepték a bomberek. Hölgyek ezúttal színek és minták tekintetében óriási választéknak örülhetnek, azonban az uraknak megmaradtak a klasszikus darabok. Jó hír a bomberek szerelmeseinek, hogy nem kell megvárni a hűvösebb napokat, ma már egészen vékony verziók is készülnek belőle, amelyek inkább a pulóver kiváltására alkalmasak.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a kabátokkal kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek