18

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
4 évnél régebbi cikk

Hat ismeretlen holttestet találtak az elmúlt években Fehérváron
·Bűnügyrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Hat ismeretlen holttestet találtak az elmúlt években Fehérváron
·Bűnügyrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Hat olyan holttestet is találtak az elmúlt években Székesfehérváron, akikről a mai napig nem derült ki a személyazonosságuk. A legrégebbi ismeretlen holttest ügye augusztusban lesz 23 éves, legutóbb pedig 5 éve találtak olyan halottat Székesfehérváron, akiről semmit nem lehet tudni.

A rendőrség honlapján az egyik legkülönösebb adatbázist a Körözések között találjuk. Már az aloldal elnevezése is meghökkentő: Ismeretlen holttest, holttestrész körözések. Az aprólékosan rendszerezett  több mint 900 információt hét szempont (személyleírás, ruházati leírás, elrendelő szerv, eljáró szerv, megtalálás dátuma -tól és -ig, megtalálás helye) szerint lehet szűkíteni. Az utolsót vizsgáltuk meg, vagyis hány olyan holttestet találtak Székesfehérváron, akiről a mai napig nem derül ki a személyazonossága. 

A police.hu adatbázisa hat ilyen esetet ismer, a legkorábbi nyáron lesz 23 éves. 1997. augusztus 28-án egy 190 centiméternél is magasabb férfi holttestét találták meg Székesfehérváron. Testén több jellemző műtéti heg és sebhely volt, de talán mégis a zsebeinek tartalma volt a legkülönösebb: egy borotvapenge, egy boxer és egy zsinegelő mellett 11 forintot és 5 fillért, 160 groschent (az egykori osztrák schilling váltópénze) és egy 1894-es kiadású ezüst Ferenc József koronás érmét találtak. Az ismeretlen holttest körözési adatlapján még több információt lehet elolvasni.

Az 1998. július 8-án megtalált 161-165 centiméter magas férfi holtteste lehetett mind közül a legdurvább látvány. Az őszesbarna, kerekarcú férfi jobb karja, bal kézfeje, valamint térdtől lefelé a jobb lába hiányzik. Az ismeretlen személyhez tartozó körözési adatlapon még több információ található.

Szintén megdöbbentő látvány lehetett a 2009. július 24-én megtalált 171-175 cm magas középkorú férfi holtteste. A rendőrség honlapján található adatlap szerint a holttest 163-183 cm hosszú, ráadásul az illető teljes fogazata hiányzott.

2006. december 19.: A 40-50 év körüli, ápolatlan férfi holttestét december 19-én délután fedezték fel az Alcoa Rt. mögötti iparvágány egyik váltójánál. Az orvos-szakértői vizsgálatok szerint bűncselekmény nem történt, a férfi természetes halállal hunyt el, ám mivel a kiléte ismeretlen, a rendőrség ezért a lakosság segítségét várja. Az ismeretlen férfi kb. 175 cm magas, 60-70 kilogramm súlyú, arca szögletes, orra kissé hegyes, haja rövid, kissé göndör, őszes szálakkal. Mellkasán, a kulcscsontnál egy tetoválás látható, ennek ábrája egy elmosódott kereszttel átszúrt vérző szív, alatta töviskoszorú, írta az esetről a Székesfehérvár.hu. A 2006. december 19-én megtalált holttest körözési adatlapján még több információt lehet elolvasni.

2011. május 19-én a leírás alapján feltehetően egy többnapos holttestre bukkanhattak. Az adatlap szerint ugyanis a 166-170 cm magas közepes testalkatú férfi rózsaszín kabátba bújtatott teste "erősen bomlott, az arcvonások felismerhetetlenek, megfeketedtek, részben hiányzik a fejbőr is". 

2015. október 4.: Ismeretlen személyazonosságú férfi holttestére bukkantak a járókelők október 5-én délután Székesfehérváron.  A fehérvári Gödör utca végén található nádasban lévő elhunytnál azonosítására alkalmas tárgyak nem voltak. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint elhunyt ismertetőjelei: körülbelül 185 centiméter magas, 40-50 év közötti, körülbelül 7 centiméter hosszú, sötétbarna haj, jobb felkaron 11x7 centiméter nagyságú, kobrát ábrázoló tetoválás, bal alkaron 6x5 centiméter nagyságú, vélhetően ördögfejet ábrázoló tetoválás, törtfehér színű atlétát, sötétkék színű szabadidő nadrágot, valamint 42,5-ös méretű, fekete színű sportcipőt viselt, írta az Origo.hu. A 2015. október 4-én megtalált holttest körözési adatlapján még több információt lehet elolvasni.

Az ismeretlen holttestek esetében a hatósági boncolás után a megtalálás helye szerinti illetékes önkormányzatnak kell gondoskodni a temetésről. A hantolást  ilyen esetben kötelező DNS-mintavétel előzi meg, majd a temetés módjától - koporsós vagy hamvasztás - függően 15-90 napon belül kell intézkedni a végső nyughelyre helyezéstől, tudtuk meg Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi és vállalkozásigazgatási Irodájának vezetőjétől.

– A rendőrség a talált holttesteket a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. Béla úti rendőrségi hűtőkamrájába szállítja, tárolásuk is ott történik - folytatta Vágó Árpád. – A rendőrség által megadott adatokkal (ha a személyazonosság nem tisztázható) az elhunyt ismeretlen személyként kerül anyakönyvezésre. Amennyiben a rendőrség engedélyt ad a temetésre, arról az önkormányzat köztemetés keretében gondoskodik. A temetési engedély tartalmazza, hogy az elhunyt hamvasztható-e vagy sem, illetve a hamvak tárolásának, eltemetésének, illetve a koporsós temetésnek a helyéről a rendőrség tájékoztatást kér.

A rendőrség 90 évig tartja körözési nyilvántartásban az ismeretlen holttesteket vagy holttestrészeket, vagyis ennyi ideig biztosan napirenden tartják az elhunytak ügyét. Más kérdés, hogy ahogy telnek az évek, egyre kisebb a remény, hogy valaha is kiderüljön, ki az a hat illető, akinek holttestét Székesfehérváron találták meg.

Aki bármelyik ismeretlen holttesttel kapcsolatban információval rendelkezik, haladéktalanul hívja a 112-t vagy a 107-et. 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók