5 évnél régebbi cikk

A legjobb őszi-téli trendszínek!
A legjobb őszi-téli trendszínek!

Októbere eleje lévén már nem várhatunk tovább azzal, hogy megnézzük, melyek az idei ősz és tél legtrendibb színei. Ezúttal az én öt kedvencemet hoztam, amelyek közül néhány idén újdonságnak számít, de egy biztos: garantáltan talál kedvére való árnyalatot mindenki.

Elöljáróban annyit elárulok, hogy a következő hónapokban maximum az időjárást illethetjük a komor jelzővel, a megjelenésünket garantáltan nem! A divatban ugyanis folytatódik a tavalyi tendencia, vagyis vibráló színek és vagány minták egész sora áll a rendelkezésünkre, hogy felvegyük a harcot a szürkeséggel, a hideggel és a depresszióval.

1. RED PEAR – VÖRÖS KÖRTE

Az én egyik kedvenc árnyalatom nyitja a sort, amit ha röviden és tömören akarnék jellemezni, csak annyit mondanék: egy valódi csoda. Egyszerre fűszeres, csábító, vibráló, valamint energiával teli, mégis nagyon finom és kellemes. Engem a 2015-ös év színére, a Marsalára emlékeztet, csak ez még tökéletesebb árnyalat.

A Vörös Körte pedig garantáltan nemcsak a ruhák, illetve a kiegészítők terén hódít majd, hanem biztosan helyet kap a kozmetikai iparban is, akár körömlakk, akár hajfesték vagy sminktermékek formájában. Ez az árnyalat ugyanis könnyedén kombinálható a bemutatott többi színnel, de a már jól ismert alapszínekkel is. Én nagyon remélem, hogy nemcsak az én ruhatáramban, hanem még sokak gardróbjában lapul majd néhány Red Pear színű ruhadarab. 

2. VALIANT POPPY – IZZÓ PIROS

A természet egy féktelenül merész, igazán vibráló és izzó árnyalata, amelynek viselése hozzájárul a vonzerőd növeléséhez. Imádom, hiszen erőt sugároz, dinamikus, magabiztos és ragyogó. Szinte biztos, hogy a ruhák, a kiegészítők, sőt a szépségipar meghatározó szereplője lesz, és már nagyon várom igazi térhódítását. Ha nincs kellő bátorságod ruhaszínként viselni, akkor válassz egy menő rúzst vagy egy vagány körömlakkot ebben az árnyalatban, a hatás így sem marad el.

És hölgyeim, azért ne sajátítsuk ki magunknak ezt tónust, hiszen bizton állíthatom, hogy egy-egy jól megválasztott Izzó Piros darab, abszolút jól áll az erősebb nem képviselőinek is! 

3. NEBULAS BLUE – TÉLI KÉK

Az idei ősz/tél kék színe igazán karakteres árnyalat, ami engem a hideg alkonyok tiszta égboltjára emlékeztet, amiben mégis rengeteg érzelem és dinamika is fellelhető. Jó kiegészítője, sőt akár helyettesítője is lehet a monocrom szetteknek, de a merészebbek nyugodtan kombinálják sárgákkal is, ugyanis komplementer színek révén nagyon jól működnek együtt. 

Első látásra a Nebulas Blue-t elegánsnak mondanánk, de szerintem tökéletes eleme a sportos outfiteknek is. Mindkét nem képviselői bátran viselhetik, hiszen szinte mindenkinek jól áll.

4. CEYLON YELLOW – MUSTÁR/ CURRY SÁRGA

Most már nagyjából két éve elengedhetetlen szereplője az ősz/tél divatjának a Ceylon Yellow, és a viszonylag hosszú idő abszolút igazolja létjogosultságát. Persze minden évben van valami nüansznyi módosulás, valami leheletnyi tónusváltozás, de alapjaiban évek óta állandó. Szerintem igazi őszi színként jellemezhető, amiben visszaköszönni látom az őszi napsugarakat.

Számomra egy kicsit egzotikus hatású is a sárgának ez az árnyalata, és egyből az ázsiai gasztronómia ugrik be róla. Csodálatos lehet Mustár vagy Curry Sárgában akár egy lágy anyagból készült sál, de egy kasmír pulóver, bőrdzseki, lábbeli vagy kiegészítő is.

Az év trendszínével, az Ultraibolyával kombinálva pedig egészen merész szettet hozhatunk vele létre, de amennyiben nem vagyunk ennyire bevállalósak, akkor jöhetnek a földszínek vagy a farmer, a hatás garantáltan így is nagyon ütős lesz.

5. QUETZAL GREEN - KÉKESZÖLD

Mély és elegáns árnyalat, amely igazi ínyencségnek számít a színpalettán. A Quetzal Green egyszerre emlékeztet az egzotikus madarak fényes tollaira és a hajnali téli erdő mélyére, hiszen ennek a színnek az ereje éppen a mélységében, a karakterességében és fényében rejlik. Ez a tónus nem más, mint a kékek és a zöldek szenzációs keveréke, amely számomra egészen biztosan az egyik a legnagyobb kedvenc lesz a szezonban.

Kifinomultságot kölcsönöz viselőjének, így ha szereted az elegáns megjelenést, akkor a Kékeszöld egyszerűen kihagyhatatlan lesz a ruhatáradból. És már az is most látszik, hogy nemcsak a ruházati termékek és a kiegészítők piacán hódít, hanem hatalmas kereslet mutatkozik iránta a lakberendezési termékek piacán is. Megjegyzem teljes joggal, hiszen én is imádnék egy ilyen színben pompázó plüss füles fotelben olvasgatni otthon a téli estéken.

 

+ 1. ULTRAIBOLYA – 2018 első számú trendszíne

Az Ultra Violet egyszerre provokatív és drámai! A találékonyság, az eredetiség, a határtalan lehetőségek és az önkifejezés szimbóluma ez a szín, ami arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan feszegessük a határainkat. A Pantone azért választotta 2018 év színének, mert kifejezi az emberiség égető vágyát arra, hogy saját világának határain túlra merészkedjen.

Néhány éve, amikor a Pávazöld a kedvenc színünk volt, a sötétebb lila is jött vele együtt, úgyhogy nem meglepő, hogy a Quetzal Greennel most a lilának egy sokkal vibrálóbb, élettel telibb árnyalata tért vissza. Nem mindenkinek lesz majd bátorsága felvenni ezt a színt, de aki tudja viselni, az garantáltan felhívja majd magára a figyelmet.

Mielőtt azonban a monocrom öltözködés hívei ijedtükben a szívükhöz kapnának, megnyugtatok mindenkit: a fekete, a fehér, valamint a jól megválasztott pasztell szürke továbbra is helyet kapnak az őszi/téli kollekciókban. Ami pedig a barnát illeti, nos, azt hiszem az érte aggódók számára is jó hírrel szolgálhatok, hiszen ez a tónus továbbra is biztosan része marad ruhatárunknak. Legfeljebb a biztonság kedvéért bolondítsuk meg egy kis ocelot mintával, netán kockával!

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a színekkel és a divattal kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

 

Borítókép: pinterest.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek