7 évnél régebbi cikk

5 likőr recept házilag, ami kiváló karácsonyi ajándék lehet szeretteinknek
·Gasztrogasztro·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója5 likőr recept házilag, ami kiváló karácsonyi ajándék lehet szeretteinknek
·Gasztrogasztro·Utolsó frissítés: undefined

Egy üveg finom likőr az ünnepek elmaradhatatlan kelléke, szép üvegbe töltve ajándéknak sem utolsó, de nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy több ezer forintért megvásároljuk. Szeretnék nektek házi recepteket mutatni, ami olcsóbb, finomabb, és teret ad arra, hogy kísérletezzünk az ízekkel.

Tojáslikőr

(Fotó: aprosef.hu)

Hozzávalók: 5 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 5 csomag vaníliás cukor, 2.5 dl vodka, 6 dl tehéntej

Elkészítés: A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, tejet felforraljuk, majd lehűtjük. A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lehűtött tejet és az alkoholt, elkeverjük, majd négy hétig hűtőben tároljuk, kétnaponta összerázzuk.

Bailey's

(Fotó: egeszsegtukor.hu)

Hozzávalók: 3 dl tejszín. 3 dl whiskey, 2 dl főzött kávé, 1 tubus sűrített tej, 5 dkg csokoládé, 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Olvasszuk fel a csokoládét gőz felett, a tűzről levéve adjuk hozzá a 2 dl kávét,a sűrített tejet, és a whiskeyt, majd keverjük össze. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejszínhez, hűtőbe tesszük és 5-6 napig hagyjuk állni.

Csokoládélikőr

(Fotó: mindmegette.hu)

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 3 dl víz, 20 dkg csokoládé, 2 dl tejszín, 3 dl vodka

Elkészítés: Cukorszirupot főzünk a cukorból és a vízből. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, ezután a cukorsziruphoz öntjük és alaposan összekeverjük. Utolsó lépésként a vodkát is hozzáadjuk, elkeverjük. 5-6 napig érleljük a hűtőben, majd üvegekbe adagoljuk és 1-2 hétig állni hagyjuk, ez idő alatt néha összerázzuk

Kókuszlikőr

(Fotó: Flickr.com)

Hozzávalók: 1 liter tej, 3 dl tejszín, 10 dkg kókuszreszelék, 50 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, kókuszaroma ízlés szerint, 3 dl vodka

Elkészítés:  A tejet felforraljuk a tejszínnel, és beleszórjuk a kókuszreszeléket. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett egy órán át főzzük. A tűzről levéve adjuk hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután jöhet bele a kókuszaroma ízlés szerint, végül a vodka. Összekeverjük, langyosra hűtjük majd üvegekbe töltjük, egy napig hűtőben pihentetjük, ezután fogyaszthatjuk is.

Citromlikőr (Limoncello)

(Fotó:sorrentoinfo.com)

Hozzávalók: 10 db citrom, 5 dl vodka, 35 dkg kristálycukor, 3,5 dl víz

Elkészítés: A citromokat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Zöldséghámozóval meghámozzuk úgy, hogy csak a sárga héjat szedjük le a fehér kesernyés kéreg a citromon maradjon. Üvegedénybe tesszük a lehámozott részt, ráöntjük az alkoholt, fóliával lezárjuk, és egy hétig állni hagyjuk. Egy hét után egy gézzel borított szűrőn átszűrjük. A cukrot és a vizet felforraljuk, forrás után még öt percig főzzük, majd lehűtjük. A kihűlt szirupot az előzőleg leszűrt vodkához önjük, majd letakarjuk fóliával és egy hétig pihentetjük. Ezután üvegekbe adagoljuk, néhány napig még pihentetjük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek