Megkéselte, órákon keresztül alázta és bántalmazta hajléktalan ismerősét az ittas férfi Székesfehérváron
Megkéselte, órákon keresztül alázta és bántalmazta hajléktalan ismerősét az ittas férfi Székesfehérváron

A fellebviteli főügyészség összesen 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit , és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Sikeresen indítványozta a fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy férfi órákon keresztül bántalmazta ismerősét Székesfehérváron - tájékoztatott közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A jogerős ítélet szerint a hajléktalan, ittas állapotban lévő férfiak még 2022. november 10-ről 11-re virradó éjszakát egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában töltötték. Ennek során a vádlott több mint 7 órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sértettet. Többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát, mindkét arcfelét, arca-nyaka irányába sorozatosan szúró-kaszáló mozdulatokat tett.

A sértettől elvett 2 db öngyújtót, 1 db karórát, valamint vágott dohányt. A sértett sérülései 8 napon belül gyógyultak, azonban a nyak támadása késsel alkalmas halálos sérülés okozására is. A vádlott a cselekményét – amit 2 db kamera is rögzített – csak akkor hagyta abba, amikor a helyszínre biztonsági őr érkezett.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és rablás bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be, a Győri Ítélőtábla kedden kihirdetett ítéletében pedig egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlott cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének minősül, ezért, és a rablás bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek