3 évnél régebbi cikk

Vádat emeltek a férfi ellen, aki büntetőfékezett, megütötte a sofőrt, majd betörte a szélvédőjét a 81-esen
·Bűnügybűnügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Magyarország Ügyészsége
Vádat emeltek a férfi ellen, aki büntetőfékezett, megütötte a sofőrt, majd betörte a szélvédőjét a 81-esen
·Bűnügybűnügy·Utolsó frissítés: undefined

A 81-es főúton veszélyesen előzött, majd amikor ezért a mögötte haladó autós nemtetszését fejezte ki, büntetőfékezett, ököllel megütötte a sofőrt, és beverte a szélvédőjét. A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádirat szerint a 44 éves férfi 2020. július 16-án 16 óra körül a 81 számú főúton haladt autójával Székesfehérvár felől Kisbér irányába. A bodajki bekötő útnál beérte az előtte haladó kocsisort, majd előzésbe kezdett annak ellenére, hogy szemből egy kamion közeledett. Az előzést csak úgy tudta befejezni, hogy a sértettre ráhúzta a kormányt, akit ezzel erőteljes fékezésre kényszerített, hogy be tudjon sorolni elé.

A sértett a veszélyesnek ítélt manőver miatt az elkövetőre villogott, és széttárta kezeit, hogy kinyilvánítsa nem tetszését. Ekkor az elkövető büntetőfékezéssel, az útról csak enyhén lehúzódva megállt, és ezáltal az egész mögötte haladó kocsisort megállásra kényszerítette.

A férfi kiszállt az autóból, a sértetthez ment, és őt, valamint a vele utazó nőt trágár módon szidalmazni kezdte, majd egy alkalommal ököllel, egy további alkalommal pedig tenyérrel is megütötte a sértett arcát. Ezt követően egy nagy erejű ütéssel a sértett autójának szélvédőjére is rácsapott, ami ennek következtében „bepókhálósodott”.

A szokatlan forgalmi helyzet okán a szembe jövő sávban közlekedő autósok is megálltak, így az elkövető cselekményével az egész főút forgalmát megállította.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltás kiszabását, illetve a szélvédő betörésével okozott közel 81.000,-Ft kár megtérítését indítványozta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók