2 évnél régebbi cikk

6000 négyzetméteres csarnokot avatott Fehérváron a STX Horseboxes Kft., 50 új munkahelyet is létesítettek
·Gazdaságfejlődés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
6000 négyzetméteres csarnokot avatott Fehérváron a STX Horseboxes Kft., 50 új munkahelyet is létesítettek
·Gazdaságfejlődés·Utolsó frissítés: undefined

Folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég, az STX Horseboxes Kft., és már a duális képzésbe is bekapcsolódtak Székesfehérváron.

Szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es gyártócsarnokát az STX Horseboxes Kft. Székesfehérváron, amit teljesen saját erőből építettek, így a közel kétmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően immár 18.000 négyzetméteren zajlik a termelés.

Az avatóünnepségen Emanuele Massimo ügyvezető elmondta, az egyedi járművek tervezéstől a teljes összeállításig minden Székesfehérváron zajlik, és jelenleg több mint 450 főt foglalkoztatnak, akik egy műszakban dolgoznak. 

A beruházásnak köszönhetően újabb 50 munkahelyet létesítettek városunkban, a folyamatos kereslet miatt pedig mindig vannak nyitott pozícióik, amelyekbe várják a szakmunkások, többek között a lakatos, asztalos, villanyszerelő, víz-gáz fűtésszerelő, fényező végzettséggel rendelkezők, illetve könnyű fizikai munkákra a munkavállalók jelentkezését.

„Nem csak a jelenre koncentrálunk, évek óta több helyi és környékbeli szakiskolával kapcsolatban állunk, ahonnan a duális képzés keretében, valamint nyári egybefüggő gyakorlatra is várunk asztalos, lakatos, villanyszerelő, fényező, kárpitos, valamint mérnök diákokat” - emelte ki Luka Tímea személyzeti osztályvezető

Az aktuális állásajánlatok a cég Facebook-oldalán olvashatóak.

A belga tulajdonú cégcsoport 2009 óta működik Székesfehérváron, a Seregélyesi út melletti ipari területen több üzemmel. Elsősorban egyedi, luxuskategóriás lószállító járműveket gyártanak, de immár jelen vannak az autó- és motorsport kiszolgálásában, sőt COVID-szűrőállomássá alakított modellt is készítettek már.

Az egykor alig 60 fős „garázscégből” pedig Európa egyik piacvezetőjévé nőtte ki magát mostanra az STX Horseboxes Kft.

A cég folyamatosan várja az önéletrajzokat a megcélzott munkakör megnevezésével az allas@stx.hu email címre vagy helyben a személyzeti osztály megkeresésével.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók