2 évnél régebbi cikk

Egy fehérvári bevásárlóközpontnál környékeztek meg idős férfiakat, miközben kifosztották őket
·Bűnügyrablás·Utolsó frissítés: undefined
Egy fehérvári bevásárlóközpontnál környékeztek meg idős férfiakat, miközben kifosztották őket
·Bűnügyrablás·Utolsó frissítés: undefined

A kiszemelt áldozatoknak szexuális ajánlatot tett egy 65 éves nő. Eközben társai ellopták a férfiak pénzét.

Többrendbeli kifosztás bűntette miatt vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki több idős férfit környékezett meg szexuális ajánlattal. Miközben a nő szóval tartotta őket, társaival együtt ellopta, vagy megkísérelte elvenni értékeiket, írja közleményében a Fejér Megyei Főügyészség.

A vád szerint a 65 éves nő 2020. novemberében és decemberében egy-egy alkalommal egyedül, majd társaival együtt 2021 januárjában háromszor, legvégül pedig 2021. február 2-án szólított le idős férfiakat egy székesfehérvári bevásárlóközpont közelében. 

Miközben szexuális ajánlatot tett nekik, és ezzel elterelte a figyelmüket, ruházatukból kivette a pénztárcájukat személyes okmányaikkal és - egy esetet kivéve - 50 ezer forintot meg nem haladó összegű készpénzzel. 

Két férfi észrevette, hogy a gyanúsított és társa mire készül, őket nem sikerült kifosztani, így esetükben a cselekmény kísérleti szakban maradt.  

A többszörös visszaeső nővel szemben folyamatban lévő másik büntetőeljárás során korábban a bíróság technikai nyomkövető eszköz alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el, és a nő ennek hatálya alatt, valamint egy korábbi feltételes szabadsága alatt követte el a bűncselekményeket.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházbüntetés, büntetett előéletű társával szemben börtönbüntetés, míg a büntetlen előéletű elkövető esetében közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyészség továbbá indítványt tett a letartóztatás fenntartására és a feltételes szabadság megszüntetésére is. A vádlottak beismerése esetére az ügyészség az eljárás gyorsítása érdekében mértékes indítványt terjesztett elő a vádban.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók