2 hónapnál régebbi cikk

Koronavírus: 262 új fertőzött
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: 262 új fertőzött
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Fejérben 13 új fertőzöttet regisztráltak.

A beoltottak száma 5 781 121, közülük 5 510 678 fő már a második oltását is megkapta, 342 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

262 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 812 793 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

Fejér megyében tegnap óta 13 új fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 060 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 909 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 4824 főre csökkent. 138 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

A tegnapi napon megkezdődött az iskolai tanév. A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb, Ezért továbbra is az oltást javasoljuk, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében.

A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina és csak korlátozásokkal lehetett védekezni a vírus ellen.

Az iskolai oltásokat a mai és a holnapi napokon is folytatják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók