1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Kulturális Örökség Napjai, Civil Nap, Rácalmási Tökfesztivál, Yippi Feszt és Családi Életmód Hétvége
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári programok a hétvégére: Kulturális Örökség Napjai, Civil Nap, Rácalmási Tökfesztivál, Yippi Feszt és Családi Életmód Hétvége
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár a hétvégére már kissé ősziesebb időt jósolnak, azért így is számos fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között részt vehettek a Kulturális Örökség Napjai programjain, kilátogathattok a Civil Napra, eltökölhettek a Rácalmási Tökfesztivál, vagy bulizhattok a Yippi Feszten.

Család: Fehérvári Családi Életmód Hétvége
Mikor?: Szeptember 16-19., csütörtök-vasárnap
Hol?: Jancsárkert

Második alkalommal várja az érdeklődőket a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület a Fehérvári családi életmód hétvége elnevezésű rendezvényére. A szeptember 16-19. között zajló, ingyenes szabadtéri esemény sokféle, testi-lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatos bemutatót kínál a látogatóknak. A gyerekek számára egészségtudatos és környezetbarát életmódra nevelő foglalkozást szerveznek, de lesz interaktív kiállítás és kézműves foglalkozás is, vasárnap pedig az újrahasznosítás jegyében cserebere alkalmat is tartanak a Jancsárkertben.

Család: Nemzetközi Babahordozó Hét
Mikor?: Szeptember 17-18., péntek-szombat
Hol?: Viktória Rehabilitációs Központ

Az Alba Babahordozó Egyesület szervezésében idén 14. alkalommal várják a családokat egy két napos rendezvényre új helyszínen, a Viktória Rehabilitációs Központban, ahol változatos programokkal, érdekes előadásokkal, gyakorlatokkal, szakértőkkel találkozhatnak a kilátogatók. A rendezvényhez kapcsolódóan kézműves, illetve hordozós és mosipelus vásárral várják az érdeklődőket. Az eseményen való részvétel ingyenes.

Gasztro: XVII. Rácalmási Tökfesztivál
Mikor?: Szeptember 17-19., péntek-vasárnap
Hol?: Rácalmás, Jankovich-kúria Rendezvény-és Turisztikai Központ

Szeptember 17-19-éig bonyolítják le a XVII. Rácalmási Tökfesztivál, amelynél tökösebb programot el sem tudok képzelni a hétvégére. A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője a tök, a kultúra és a gasztronómia - ezen kultúrák egymást kiegészítve alkotnak egy egészet és teszik a Tökfesztivált igazán rácalmásivá.

Idén ráadásul tovább fokozzuk a gyermekek számára a kézműves foglalkozásokat, ezen belül a tökfaragást, valamint a tökös ételek választékát, így a fesztivál igazán kellemest kikapcsolódást nyújthat az egész család számára. Ja, és amúgy a tökök között többek között a Halott Pénz és a Bagossy Brothers Company is megmutatja magát, szóval tényleg érdemes kilátogatni XVII. Rácalmási Tökfesztiválra.

Buli: Yippi Feszt 2021
Mikor?: Szeptember 17-19., péntek-vasárnap
Hol?: Nyolcas Műhely

Bárhogy is csűrtem-csavartam, a Yippi Feszt hivatalos eseményénél megtalálható leírásnál egyszerűen nem tudtam frappánsabbat összerakni - egyszerűen imádom: "Nehéz idők járnak a galaxis peremvidékén fekvő Föld bolygón. Egy világjárvány után éppen csak kezd újra beindulni a rendes élet. Azzal együtt pedig a léggitáros csonti is visszatér a városba, amit csak úgy neveznek: Mos Yippi, a zűrkikötő, az egész világegyetem leghitványabb söpredékének gyülekezőhelye. A Nyolcas Kantinában idén is összegyűlnek a hőbörgő huttok, a vájboló vukik és a diszkózó droidok, hogy megvitassák a nagy kérdést: milyen shotot igyunk először?" 

Kultúra: Kulturális Örökség Napjai
Mikor?: Szeptember 18-19., szombat-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár több pontján

Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja az épített örökség szépségeire fogékony kíváncsiakat. Székesfehérváron 2021-ben is kínál érdekességeket a program: körséta a Városházán a polgármesterrel, előadások és bemutatók a Csillagvizsgálóban, vezetett túra a Fejér Megyei Levéltárban, épületbejárás a felújítás alatt álló Szent István-székesegyházban, séták a Belvárosban, koncertek, nyílt balettpróba, kézműves foglalkozás - többek között ezeket az élményeket kínálják a szervezők az érdeklődőknek szeptember 18-19. között. A rendezvény ideje alatt a Szent István Király Múzeum aktuális időszaki és állandó kiállításai ingyenesen látogathatók. A teljes programok ide kattintva találjátok.

Család: XIV. Székesfehérvári Civil Nap
Mikor?: Szeptember 18., szombat 9:00
Hol?: Zichy liget

Székesfehérvár Önkormányzata immár 14. alkalommal rendezi meg a Civil Napot, amely szombaton 9 és 15 óra között várja az érdeklődőket a Zichy ligetben. A hagyományos kora őszi programmal ösztönzik az önkéntességet, a társadalmi szerepvállalást, erősítik a szervezetek és a lakosság közötti kapcsolatokat, partnerséget. Az egyesületek, alapítványok bemutatkoznak és tapasztalatokat cserélhetnek egymással.

A szervezetek interaktív, érzékenyítő, prevenciós és kézműves foglalkozásokkal, közös játékkészítéssel, hangszerbemutatóval, egészségközpontú, történelmi tematikájú, környezet- és természetvédelmi programokkal, harcművészeti bemutatóval, kisállat kiállítással, valamint kulturális előadásokkal és különleges sportbemutatókkal készülnek.

Buli: Paraba 9. (utolsó) Szülinaposdi
Mikor?: Szeptember 18., szombat 21:00
Hol?: Paraba

Szombat este megtartják a Paraba 9. és egyben utolsó szülinapi buliját, amely során szülinapi torta, pohár pezsgő minden időben érkezőnek, változatos zenék és eszeveszett őrület várja a bulizni vágyókat. Hogy miért az utolsó? Mutatjuk:

Kapcsolódó
Búcsú a Parabától: „Félek, nem találok még egyszer olyat, amit ennyire szeretek” - beszélgetés Steininger Antallal

Már csak két hét és bezár a Paraba Székesfehérváron. Még az utolsó bulik előtt beszélgettünk egyet a hely üzemeltetőjével – sokkal jobb szó erre: a lelkével, Steininger Antal Papával. 

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek