2 évnél régebbi cikk

Bejgli fél órán át, Zack pedig másfél órán át küzdött az életéért - kolbászba rejtett gyomirtóval mérgeztek meg két kutyát Fejérben
·Bűnügymérgezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
magyarallatvedelem.hu
Bejgli fél órán át, Zack pedig másfél órán át küzdött az életéért - kolbászba rejtett gyomirtóval mérgeztek meg két kutyát Fejérben
·Bűnügymérgezés·Utolsó frissítés: undefined

Mindkét állat végül belehalt a mérgezésbe - keresik az elkövetőket.

Kolbászba rejtett gyomirtóval mérgeztek meg két kutyát Füle községében a múlthéten - tette közzé a magyarállatvédelem.hu. Az esetet az oldal egyik olvasója, a két kutyus gazdája küldte el. 

Az elkövetőt keresik, így fontos információ, hogy a mérgezés 2021.10.21-én nagyjából 9:00-9:45 között történt. Az egyik kutya egy törpe tacskó volt, aki a Bejgli névre hallgatott.

“Anyukám kiskutyája volt, de mindannyian imádtuk! Annyira szerette az embereket… Mindenkivel barátságos volt! Amikor hazaérkeztünk és meghallotta az autót, szaladt felénk az udvarban, csak úgy lobogtak a fülei. Imádta, ha velünk aludhatott és zavaróan édesen horkolt mindig. Nagyon bújós volt és imádta, ha a hasát simogattuk” – osztotta meg az oldallal az olvasó. A másik kutya, a 3 éves Zack örökbe fogadott volt, akit ráadásul valószínűleg korábbi gazdája bántalmazott, ugyanis minden emberrel bizonytalan volt, minden mozdulattól megijedt. 

A mérgezett kolbász megevése után Bejgli fél órán át, Zack pedig másfél órán át küzdött az életéért, és az állatorvos is későn érkezett, mert  úgy gondolta, hogy sima epilepsziás rohamról van szó.

“Sajnos én túl későn érkeztem… Zack utolsó 3 légvételénél tudtam csak mellette lenni, de borzasztó volt látni a szenvedését. A tettes pedig szabadlábon otthon röhög a markában, és valószínűleg büszke magára, hogy kioltott 2 ártatlan életet, akik a családtagjaink voltak és még nagyon sokáig élhettek volna velünk” – írta a kutyusok gazdija.

A feljelentés megtörtént, a szükséges intézkedések elindultak. A magyarallatvedelem.hu kéri, hogy akinek bármilyen információja van az elkövetőről, az tegye meg a szükséges lépéseket, és jelezze. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók