2 évnél régebbi cikk

10 online munka, amelyet otthonról is el lehet végezni 2021-ben
·Életmódmunka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
10 online munka, amelyet otthonról is el lehet végezni 2021-ben
·Életmódmunka·Utolsó frissítés: undefined

Manapság már szinte mindent az interneten intéz az ember, ez alól a pénzkereset sem kivétel. Összeszedtem 10 olyan online melót, amelyet akár az ágyban fekve is könnyedén elvégezhettek.

Pár évvel ezelőtt még el sem tudtuk képzelni, hogy léteznek olyan munkák, amikért lényegében még csak a pizsamából sem kell kibùjni. Ezt a tendenciát erősítette fel a koronavírus is. Több munkakörben bevett gyakorlattá vált a home office.

Hogy néhány példát is mutassak, az europreuners.org segítségével összeszedtem nektek 10 olyan melót, amit az ágyatokból is könnyedén elvégezhettek:

Tesztelés és kérdőívkitöltés

Az egyik legkönnyebben elvégezhető online munka, a tesztelés (vagy UX - user experience), amely során egészen jó pénzért különböző oldalakat, szoftvereket vagy applikációkat kell kipróbálni. A tesztelést kamerával kell rögzíteni és közben el kell mondani a véleményeteket.

Ugyanez a kérdőívesdi is, csak ott elég pár kattintás, és dől a lé.

Adatrögzítés

Bár az adatrögzítés nem a világ legizgalmasabb munkája, viszont ha fejlesztitek magatokat, akkor egész szép kis summát lehet összepötyögni vele. Aki jól viseli a monotonitást, annak igazi álommeló lehet.

Virtuális asszisztens

Ha egy igazán sokoldalú és kihívásokkal teli online melót kerestek, akkor a virtuális asszisztens lesz nálatok a nyerő. A nyelvtudás szinte elengedhetetlen.  A jó szervezőképességre is szükség van, hiszen sok mindent kell kézben tartani.

Szövegíró

Annak aki jól bánik a szavakkal, meggyőzően tud fogalmazni kifejezetten jó lehetőség lehet, hogy szövegíróként dolgozzon. Ha szeretsz kötetlen beosztásban dolgozni, akkor jó hírünk van: ez egy neked való munka lehet. A szövegírás bárhonnan végezhető, ahol csatlakozni tudsz a laptopoddal az internetre. A szövegírók ösztönözni próbálják a célközönségüket például vásárlásra, vagy  egy hírlevélre való feliratkozás, de akár egy webhely meglátogatására is.

SEO szakértő

A SEO - a Search Engine Optimization rövidítése -  magyarul keresőoptimalizálást jelent. A SEO szakértő egy nagyon sokrétű, komplex feladatot lát el, ráadásul folyamatosan képezni kell magát, hiszen az algoritmus folyamatosan változik. Összességében a SEO szakértő elemzi, áttekinti és végrehajtja mindazokat a módosításokat a webhelyen, ami annak optimalizálásához kell, hogy a keresőben javuljon adott weboldal helyezése. Ezzel pedig a bejövő forgalmat lehet növelni. Szóval ha szereted a kihívásokat, neked való lehet ez a munkakör. Kell hozzá rutin, gyakorlat és elhivatottság.

Influenszer

Az influenszer jelentése szó szerint az, hogy „másokat befolyásoló ember”, rövidebben, magyarosítva: véleményvezér. Tipikusan azok a fiúk-lányok tartoznak közéjük, akiknek a közösségi médiában az átlagos felhasználónál nagyobb követőtáborral rendelkeznek. Persze itt is vannak különbségek, mert azokat, akik hatalmas követőtáborral rendelkeznek  makroinfluenszereknek nevezzük. Akiket néhány ezren vagy tízezren követnek, őket pedig mikroinfluenszereknek hívjuk. Ez egy hatalmas üzletág, ami évről-évre egyre fejlődik.

Videóvágó

Ha szereted a változatosságot, szereted a rugalmas időbeosztást, érdekel a vizuális kultúra és jártas vagy a videóvágó programokban ( vagy képes vagy azok elsajátítására) akkor nem is kérdés, hogy ez egy Neked való foglalkozás. Érdekesség, hogy ma már digitális ismereteket kívánó szakma, hiszen  a vágók videószerkesztő szoftverek segítségével dolgozzák fel a digitalizált filmanyagot. A szakma illetve maga az elnevezés is a filmgyártás hőskorszakából származik. Ekkor még a filmszalagot fizikailag valóban el kellett vágni, aztán az elképzelt sorrendben össze kellett illeszteni és ragasztani. 

Közösségi média manager

Már a legtöbb cég alkalmaz olyan szakembert, aki csakis azzal foglalkozik, hogy milyen kontent megy ki a közösségi felületekre. Persze ez nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik, komoly szaktudtást és kiváló szervezőképességet igényel. Tökéletesen össze kell hangolni a Facebookot, az Instragramot vagy a Twittert a vállalat arculatával.

Grafikus

 Ha van érzéketek a rajzoláshoz, festészethez, vizuálisan pengék vagytok, akkor mindenképpen próbáljátok ki, ugyanis ennél a munkánál a határ a csillagos ég. A grafikus munkája során kézi, illetve szoftveres rajzokat, grafikákat, design-elemeket készít. Emellett feladati közé tartozik a tervezés, aztán azokat nyomdakész állapotba helyezi, vagy a brand építés is feladatai közé tartozhat. Ha ezek mellett precízen és pontosan dolgozol, kreatív és önálló vagy, emellett nyitott vagy az az újdonságokra akkor ezt a szakmát neked találták ki.

Weboldal fejlesztő

Manapság elengedhetetlen, hogy egy cégnek legyen weboldala, így lényegében ahány vállalkozás, annyi honlap. Szóval, aki weboldal készítésre és fejlesztésre adja a fejét, az egyelőre úgy fest, hogy egy "végetnemérős" munkát talál magának. Azért az mindenképpen le kell szögezni, hogy rengeteg tanulás jár ezzel a feladattal.

Jó, ha tudod, hogy több dologra is specializálódhatsz. A front-end fejlesztőnek tökéletesen értenie kell a weboldal HTML, Css és például a JavaScript részeihez. A back-end az a része a weboldaladnak, ami a háttér-folyamatokról gondoskodik. Ilyen például az, amikor egy felhasználó regisztrációjakor kiküldésre kerül egy e-mail és eltárolódnak adatbázisban a szükséges mezőértékek. Ha ez a terület érdekel, akkor a neked való feladat lehet a back-end fejlesztése.

További ajánlatok: www.dekra.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek