2 évnél régebbi cikk

Sok milliós adományt kapott a fehérvári kórház gyermekosztálya
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Sok milliós adományt kapott a fehérvári kórház gyermekosztálya

Kedden délután adták át hivatalosan a legutóbbi Fejér megyei jótékonysági vadászaton befolyt összegből vásárolt készülékeket a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványnak. A kórház gyermekosztálya egy az epilepszia diagnosztizálását segítő készülékkel is gazdagodott.

Egy évvel ezelőtt Kápolnásnyék volt a Jótékonysági Vadászat Fejér megyei helyszíne. Az országban összesen több mint 1300-an csatlakoztak a kezdeményezéshez és a 19 hazai megye mellett határon túli közösségek is csatlakoztak, így összesen négy országban folyt gyűjtés a kórházak gyermekosztályainak - írja a szekesfehervar.hu.

Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője tolmácsolta L. Simon László üzenetét, majd elmondta, hogy 2013 óta szerveznek jótékonysági vadászatokat.

"Az elmúlt kilenc év alatt Fejér megyében 27 millió forint értékben tudtuk orvosi eszközökkel támogatni a Szent György Kórház gyermekosztályát és méltán lehetünk büszkék a vadásztársadalom összefogására. Minden esetben a kórház szakorvosainak javaslatára szereztünk be eszközöket." - hangsúlyozta.

A mostani összefogásnak köszönhetően az idei évben 8.3 millió forintból egy videó EEG készülékkel, ami az epilepszia diagnosztizálását segíti és egy speciális, MR kompatibilis monitorral gazdagodott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztálya.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek