2 évnél régebbi cikk

Fehérvári fotót is beválasztottak az év legjobb magyarországi képei közé
·Kultfotó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mihály Anikó
Fehérvári fotót is beválasztottak az év legjobb magyarországi képei közé
·Kultfotó·Utolsó frissítés: undefined

A fehérvári Mihály Anikó Mujkóról készült képe is bekerült a Magyarország 365 fotópályázat legjobb alkotásai közé. Voksoljatok, hogy Anikó és Mujkó nyerjék a közönségszavazást!

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a Magyarország 365 fotópályázat iránt, közel 37 ezer kép érkezett. Viszont a szervezők szeretnék, ha mindenki elmondhatná a véleményét, ezért közönségszavazásra bocsájtották a legjobbnak ítélt 159 pályaművet, így a székesfehérvári Mihály Anikó amatőr fotós Mujkóról készült remekművét is.

A Magyarország 365 fotópályázatról dióhéjban annyit kell tudni, hogy idén már harmadik éve hirdette meg a magyar kormány, és azzal a céllal hozták létre, hogy népszerűsítsék az országot, nemzeti értékeinket.

Három kategóriában lehetett pályázni: természet és táj, épített és tárgyi örökségek, valamint életképek.

Ezeken belül négy helyezést oszt ki a zsűri (Kaiser Ottó fotográfus, Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, Haris László fotóművész, Potyó Imre természetfotós, valamint a portré-, riport és eseményfotókra specializálódott Szecsődi Balázs): első, második, harmadik hely, illetve indítottak egy közönségszavazást is kategóriánként 53 képpel.

Ha ez még nem lenne elég, akkor az összes pályázó összes képéből összeválogatnak egy fotóalbumot is, amely 365 képet tartalmaz az adott évből különböző témák szerint csoportosítva. Szóval van itt aztán minden!

"Tavaly értesültem a Magyarország 365 fotópályázatról egy ismerősön keresztül, és rögtön küldtem is jó pár képet. Akkor még 28 ezer képből lehetett bejutni a legjobbak közé, és odáig jutottam, hogy az egyik fotóm, ami Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben készült, bekerült a Magyarország 365 éves könyvébe" - ismertette Mihály Anikó.

Miért pont Mujkó? 

"2021. június 26-án volt a Múzeumok Éjszakája programsorozat, amely során többek között a polgármesteri hivatalban is be lehetett tekinteni a kulisszák mögé. Ezen én is részt vettem, a körbejárás során pedig ahogy kinéztem az ablakon, megláttam a Mujkó-szobrot, és hát nagyon megtetszett. Szóval kilestem és csináltam egy fotót" - mesélte Anikó, majd hozzátette: "Amikor a képeket válogattam a fotópályázatra, észrevettem ezt a fotót is. Az exponálás pillanatában nem tudatosult bennem, hogy pont ott van egy pár a szobor alatt, és abból szögből úgy tűnik, mintha Mujkó megdorgálná őket."

November 18. és december 1. között lehet szavazni a fotókra, így Mihály Anikó Mujkó-képére is. Ehhez regisztrációra van szükség, de csak pár kattintás és mehet is a voks.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek