1 évnél régebbi cikk

Barna, Béla és a város: ha a Harry Pottert Székesfehérváron forgatták volna...
·Multimédiafotó·Utolsó frissítés: undefined
Barna, Béla és a város: ha a Harry Pottert Székesfehérváron forgatták volna...
·Multimédiafotó·Utolsó frissítés: undefined

...akkor szinte biztosan a Jókai utca környékén forgatták volna. Megtaláltuk többek között az Abszol út, a roxforti fúriafűz, a varázslósakk, de még a Gringotts tökéletes fehérvári mását is.

Ha nem London, akkor akár Székesfehérvár is simán lehetett volna a Harry Potter-filmek forgatási helyszíne. Na jó, ez azért erős túlzás: ott van például az elképesztően hangulatos skóciai Edinburgh, vagy a hasonló adottságokkal rendelkező belgiumi Bruges, esetleg a kanadai Québec, melyek szintén jó eséllyel lehettek volna a varázslós filmek kulisszái.

Ám ha mégis Fehérvárra esett volna a filmstúdió választása, egyáltalán nem lett volna reménytelen a helyzet. A Goldziher Ignác köz kifogástalan bejárata lehetne az Abszol útnak, vagy a Bartók Béla téren álló régi platánnál keresve sem találhatunk jobb fúriafűzt, ami a Roxfort udvarán áll. 

Barna és Béla múlt heti sétájuk közben rátaláltak a székesfehérvári Gringotts-ra is: a csálé bejáratú varázslóbank homlokzata lehetne egy Jókai utcai épület, ahogy ugyanennek az utcának egyik boltíves kapuját el tudnánk képzelni a Roxfort és Hagrid kunyhója közötti átjáróként. A könyvtár bejáratánál található szobrok pedig bármelyik óriástáblás varázslósakkban megállnák a helyüket, míg az Einstein-dombormű teljesen úgy néz ki, mint amikor Sirius arca felbukkant a parázsban.

Huss és pöcc! Mutatjuk a képeket:

Kapcsolódó
10+1 film, amit Székesfehérváron (is) forgattak

Az, hogy Budapest feltűnik egy-egy filmben, szinte már természetes dolog. Hollywoodi szuperprodukciók sokaságát forgatják a magyar fővárosban, és ezekkel együtt érkezik az amerikai sztárok színe-java is. De néha azért megtesznek további 60 kilométert is, hogy Székesfehérváron és környékén filmezzenek. Volt már erre példa az elmúlt években, ha nem is sok.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek