10 hónapnál régebbi cikk

Barna, Béla és a város: kutya a Marson!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Barna, Béla és a város: kutya a Marson!

Kis lépés az emberiségnek, de hatalmas ugrás a kutyasétáltatóknak: egyszerre hat láb érintette a Székesfehérvárhoz közeli marsi tájat. Barna és Béla ezúttal a gánti bauxitbánya környékét fedezték fel.

A tudomány és a technológia mai állása szerint nagyjából hét hónapot venne igénybe egy utazás a Marsra. A 480 millió kilométeres odaútra ráadásul nem árt, ha teszünk a bőröndbe némi meleg ruhát, mert a szomszédos bolygón -63 Celsius-fok az átlaghőmérséklet, valamint iható víz híján az sem baj, ha felszerelkezünk néhány palack ásványvízzel is.

Persze ennél lényegesen olcsóbban, kevesebb felszerelés és nem utolsó sorban rövidebb idő alatt is meg lehet úszni egy Mars-utazást. Székesfehérvárról indulva elég csak egy félórás autózást beiktatni észak felé, egészen Gántig, ahol a bauxitbánya környéke a marsi tájat idézi.

A városhoz közeli, mégis oly távolinak tűnő világ ráadásul hemzseg az élettől: mesebeli virágok és bujálkodó rovarok népesítették be vörös színben pompázó környéket, amikor ember (Pápai Barna) és kutya (Béla) egyszerre járta be a földöntúli dombokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek