11 hónapnál régebbi cikk

Barna, Béla és a város: a Hatok, akik titokban figyelik a fehérváriak minden lépését
Barna, Béla és a város: a Hatok, akik titokban figyelik a fehérváriak minden lépését

Farkasszemet ne nézz velük, mert esélytelen vagy. Ők hatan régóta figyelnek minket, de nem is vesszük észre. Fémbe öntött tekinteteket és örök példaképeket kerestünk ezúttal Székesfehérváron.

Megszokásból átmenni a városon, és észre sem venni a finom kis apróságokat? Pipa!

A többség feltehetően így van ezzel, és az a helyzet, hogy jól is van ez így. Elvégre nem turisták vagyunk, hanem itt élő emberek. Márpedig bámészkodni Párizsban, New Yorkban vagy éppen Rómában kell, hazai pályán örülünk, ha a dolgos hétköznapok mellett éppen tudjuk hozni a kötelezőt, némi kis plusszal.

Valahol éppen ezért jött létre kutyasétáltatós, elmélázós, hivatásos városmegfigyelő és részletkiszúró rovatunk Pápai Barna fotós és Béla kutya főszereplésével. Célunk egy kicsit az is volt, hogy a városban egyfajta ide-oda cikázó lelkiismeretként felhívjuk a figyelmet azokra a részletekre, amik ugyan évek óta ott vannak az életünkben, de valamiért eddig nem vitték át az ingerküszöböt, és emiatt az észrevétlenség homályába burkolóztak.

Pedig ezek az apróságok olykor nem is aprók, néha nem is bújnak el, sőt sokszor ugyanúgy két szemmel néznek ránk, mint mi rájuk.

Itt vannak például a domborművek. Székesfehérvár tele van ezekkel, de csak kevesen veszik alaposabban szemügyre őket. Mutatunk közülük hatot a lelőhelyeikkel együtt, melyek előtt egyszer azért érdemes eltölteni néhány másodpercet:

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek