2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Musicolore koncert, buli az Ikonban és adventi készülődés
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári programok a hétvégére: Musicolore koncert, buli az Ikonban és adventi készülődés
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Advent negyedik hétvégéjén gyerekeknek és felnőtteknek is kínálkozik bőven kikapcsolódási lehetőség Fehérváron. Színházi dráma, ünnepi koncertek, kézműves foglalkozások és mesés mozifilm is várja az érdeklődőket.

Színház: Az étellift
Mikor?: December 18. szombat
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

Két, első pillantásra munkás külsejű férfi vár utasításra egy alagsori szobában. Hogy mi a dolguk, az egy idő után elég egyértelmű, bár eljöhet olyan pillanat, amikor minden értelmetlennek és hiábavalónak tűnik. A várakozás felőrli az idegeket, bizalom és gyanakvás, barátság és árulás között bizonytalan a határ.

Játékszerei vagyunk-e egy ismeretlen, őrült hatalomnak, vagy mi keveredünk örökös ellentmondásokba és húzunk falakat magunk köré? Előbb vagy utóbb mégiscsak egymás szemébe kell nézni, és elvégezni a melót.

A Prospero Színkör előadása

Prospero Színkör

Család: Adventi készülődés Feketehegy-Szárazréten
Mikor?: December 18. szombat, 15 óra
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ

A negyedik adventi hétvégén a Feketehegy-Szárazrét városrészben élők közösen gyújtják meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját december 18-án, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

Az eseményen 15 órától elsőként a Felsővárosi Óvoda Szárazréti Tagóvodája Mókus csoportjának műsorát láthatják a vendégek, majd a Sing For Joy kamarakórus műsora következik, végül a gyertyagyújtás után Zsigmond Lala karácsonyi kiskoncertjét hallhatja a közönség. A programon kézműves foglalkozás is várja a családokat.

Mozi: Énekelj! 2.
Mikor?: December 18. szombat, 14.30
Hol?: Barátság mozi

Buster Moon, az elszánt koala és csapata sikerre vitte az Újhold Színházat, de Buster nagyobb trófeát szemelt ki magának: új műsorral akar előrukkolni a Kristálytorony Színházban a csillogó-villogó Redshore Cityben. Ám összeköttetések híján Buster és társulata kénytelen belopni magát a világhíres Crystal Entertainment irodáiba, ahol a főnök egy könyörtelen farkas mogul, Jimmy Crystal.

Koncert: Musicolore - Parlan Duo és Kovács Linda - Oláh Zoltán duó
Mikor?: December 18. és 19.
Hol?: Hetedhét Játékmúzeum és Deák Képtár

Két koncertet is szervez az előttünk álló hétvégén a Szent István Király Múzeum. 

December 18-án, szombaton 18.00 órakor kezdődik a karácsonyi koncert a Hetedhét Játékmúzeum Réber-termében, a MusiColore Énekegyüttes és a Parlan-Duo közreműködésével. Az eseményen legfeljebb 60 főt tudnak fogadni érkezési sorrendben, a részvétel védettségi igazolványhoz kötött és kötelező a maszk viselése.

December 19-én, vasárnap 17.00 órától a Kovács Linda - Oláh Zoltán duó koncertezik a Városi Képtár–Deák Gyűjteményben. A fellépésükön 45 főt tudnak fogadni, szintén érkezési sorrendben, valamint itt is kötelező lesz a védettségi igazolvány felmutatása és a maszkviselés.

Buli: Házibuli Gömbivel
Mikor?: December 18. szombat, 22.00-4.00
Hol?: Ikon Club, Fürdősor 1.

Ha a karácsonyvárás feszültségét levezetnéd, ugorj fejet egy hamisítatlan házibuliba, és diszkózz felhőtlenül egész szombat éjjel az Ikonban.

Kézműveskedés: Adventi díszek készítése
Mikor?: December 18. szombat, több időpontban
Hol?: Oskola utca 10. és Fürdősor 3.

A Terembura Kulturális Egyesülettel már szombaton délután 15 órától folytatódik az adventi kézműves foglalkozások sora. Az egyesület ezúttal Ajándékozz pozsgást! címen a kiürült konzervdobozokat hasznosítja újra kreatív módon.

Ezzel párhuzamosan társasjátékra is lehetőség lesz a Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A nap folyamán a gyermekek még két helyszínen élhetik ki kreativitásukat: a Kézművesek házában 10 és 14 óra között, az Aranybulla Könyvtárban pedig 10 és 12 óra között. A Pelikán Galériában a Fehérvári Művészek Társaságának tagjai készülnek szombaton és vasárnap is programmal.

Kézműves foglalkozások adventkor

Facebook.com/fehervariprogram

Borítókép: Facebook.com/fehervariprogram
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek