2 évnél régebbi cikk

Minden nap kigyulladt egy lakás decemberben Fejér megyében
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság
Minden nap kigyulladt egy lakás decemberben Fejér megyében
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined

Decemberben már 21 otthonban csaptak fel a lángok Fejér megyében. Tulajdonképpen nem telik el úgy nap, hogy ne riasszák lakástűzhöz a tűzoltókat.

Daruszentmiklóson egy családi ház vált lakhatatlanná hétfőn, kedden kora délután pedig egy székesfehérvári társasházi lakás erkélye gyulladt ki. Szerencsére sérülés egyik esetben sem történt. A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne egy füstérzékelővel és egy kis odafigyeléssel.

A lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. A tűzesetek áldozatai jellemzően egyedül élő idős emberek, akik mire észreveszik, hogy tűz keletkezett, már olyan sok füstöt belélegeztek, hogy nem tudnak kimenekülni otthonukból. Mindez megelőzhető, ha a lakásban füstérzékelőt helyezünk el, amely hangos sípolásával felhívja az ember figyelmét a veszélyre.

Kigyulladt és lakhatatlanná vált egy régi építésű családi ház december 20-án a Daruszentmiklóson. A körülbelül nyolcan négyzetméteres vályogház szobái és cserépfedésű tetőszerkezete égett. A lakók egy propánbutángáz-palackot kivittek az épületből, egy másikat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók találtak meg az oltási munkálatok közben. Az egység a lángokat elfojtotta, majd a ház minden helyiségét átvizsgálta. Személyi sérülés nem történt, az épületben senki sem tartózkodott. A tűzben egy segédmotor-kerékpár is elégett.

Társasházi lakás erkélyén csaptak fel a lángok december 21-én kora délután Székesfehérváron. Az első emeleti erkélyen műrattan bútorok égtek. A lángokat a lakónak több vödör vízzel sikerült eloltania. A tűzoltók hőkamerával és kéziszerszámokkal átvizsgálták a megégett, összeolvadt műanyag foteleket. Személyi sérülés nem történt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek