2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: újévi szerencsemalac les, Arató Pótszilveszter, Krisz Rudi és Az unoka
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: újévi szerencsemalac les, Arató Pótszilveszter, Krisz Rudi és Az unoka
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Az ünnepek után sem maradtok fehérvári programok nélkül: többek között kilátogathattok az újévi szerencsemalac lesre, bulizhattok az Arató Pótszilveszteren vagy Krisz Rudi koncertjén, netalántán beugorhattok a moziba, hogy elcsípjétek Deák Kristóf új filmjét, Az unokát.

Kiállítás: Közelebb a 30-hoz
Mikor?: Január 7., péntek 18:00
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban  január 7-én, pénteken nyílik az év első kiállítása, amelyen  a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán végzett fiatal művészek mutatkoznak be. Az alkotók sokfélék, más a stílusuk és a formaviláguk, de egyben közösek, ez pedig a művészet szeretete. A kiállítást professzor Fusz György DLA, Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg  pénteken 18 órakor. Az eseményen muzsika és finom borok kóstolója is várja a művészetkedvelőket.

Állati: Újévi szerencsemalac les
Mikor?: Január 7-9., péntek-vasárnap
Hol?: Pákozdi Pagony

A Pagony a megszokott téli nyitvatartási rend szerint várja a látogatókat szerdától péntekig 10 és 16 óra, szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között.

Hogy szerencsésen induljon 2022, lehetőség nyílik mindenkinek arra, hogy találkozzon egy igazi újévi malaccal. Január 8-án, szombaton 11 és 14 órakor Rudival, a vadkannal és családjával egy  látványetetésen ismerkedhetnek meg a kirándulók.

Szerencsemalacokra fel!

szekesfehervar.hu

Kiállítás: Kisállat-kiállítás
Mikor?: Január 8-9., szombat-vasárnap
Hol?: Volán Sportcsarnok

Hatvan fajta kisállat több száz példányát mutatják be az azon a nagyszabású kiállításon, amelyet január 8-án, szombaton 8-18 óra között és  január 9-én, vasárnap 8-14 óra között bonyolítanak le a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban. Láthatunk díszmadarakat, galambokat, díszes baromfikat és nyulakat. Pénteken az óvodások és az iskolások szakvezetéssel láthatják a kiállítást előzetes bejelentkezés után. Védettségi kártyát nem kérnek, de a maszk viselése kötelező. 

Nyuszik minden mennyiségben jöhetnek!

Daniel Friend/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018

Buli: Arató Pótszilveszter
Mikor?: Január 8., szombat 19:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Aki esetleg lemaradt volna a városi szilveszterről, vagy csak szimplán bulival szeretné indítani az újév első hétvégéjét, annak jó választás lehet január 8-án a Petőfi Kultúrtanszékben megrendezésre kerülő Arató Pótszilveszter.

Arató András már több, mint 40 éve szórakoztatja a közönséget. Népszerű Arató Disco névre keresztelt bulisorozata az egyik legnépszerűbb retro party sorozat az országban.

Buli: Krisz Rudi
Mikor?: január 8., szombat 22:30
Hol?: Albabar

A hétvégén a '90-es évek végén nagyot dobbantó Krisz Rudi is Fehérvárra látogat, hogy fergeteges estét varázsoljon a nosztalgikus muzsikára szomjazóknak. Krisz Rudi első nekifutásra az 1989-ben alapult Rockonok formációban zenélt, majd a '93-as névváltoztatás után már Dominóként szolgáltatták tovább a talpalávalót. 2000-ben adta ki első albumát, amely a Tűz címmel indult hódító útjára, majd még ebben az évben debütált legismertebb dala, a Keresem a szót. Rudi 2008-ig közel kétévente szórakoztatta újabb nótákkal a közönséget, majd egy hosszabb szünet után 2016 után jelentkezett újabb dalokkal.

Mozi: Az unoka
Mikor?: Január 6-ától
Hol?: Cinema City Alba

Az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezésében készült Az unoka című nyomozós thriller, amelynek kiindulópontjául napjaink egyik jellemző bűncselekménytípusa, az unokázós csalás szolgált. A bosszútörténet főhőse egy teljesen átlagos srác, Rudi (Blahó Gergely), aki, miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Január 14-én, pénteken 19 órakor lesz Székesfehérváron a közönségtalálkozós vetítés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek