2 évnél régebbi cikk

Literenként 20 forintos támogatást kapnak a kisebb benzinkutak
·Hírekbenzin·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Koszticsák Szilárd
Literenként 20 forintos támogatást kapnak a kisebb benzinkutak
·Hírekbenzin·Utolsó frissítés: undefined

"A kormány ezt nem ingyen adja, azt várja el cserébe, hogy a kis benzinkutak fenntartsák működésüket, azaz ne hirdessenek ezalatt üzemszünetet" - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Facebook-oldalán megjelent videóban.

"Megszületett a megállapodás, a kormány támogatást nyújt a kis benzinkutaknak az ellátásbiztonság érdekében" - jelentette be György László.

A kormány mai döntése értelmében

a kis benzinkutaknak az üzemanyagárstoppal érintett üzemanyagok értékesítése után literenként 20 forintos támogatást nyújtanak 3 hónapra.

"Ezt nem ingyen adja, azt várja el cserébe, hogy a kis benzinkutak fenntartsák a működésüket, azaz ne hirdessenek ezalatt az idő üzemszünetet" - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, azt is elvárják, hogy tartsák meg a munkavállalóikat, ezáltal garantálható ugyanis érvelése szerint az ellátásbiztonság.

Tovább a kormány elengedi az energiahatékonysági kötelezettségrendszerből eredő kötelezettségeket is valamennyi benzinkutat üzemeltető vállalkozás számára 3 hónapra.

"A 3,5 tonnát meghaladó kamionokat és buszokat nem kötelező kiszolgálni" - mondta György László majd kiemelte: "Az állami és önkormányzati ingatlanban működő üzemanyag-töltőállomásokat mentesítjük a bérleti díjfizetés kötelezettsége alól március, április és május hónapokra."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek