1 évnél régebbi cikk

Nehéz benzinhez és gázolajhoz jutni. Vajon marad a benzinárstop?
Nehéz benzinhez és gázolajhoz jutni. Vajon marad a benzinárstop?

Üzemanyaghiány van hazánkban, az elmúlt napokban egyre nehezebben lehet tankolni Székesfehérváron is. Gyakori az ideiglenes készlethiány, és sokszor csak néhány liter benzint vagy gázolajat lehet venni hatósági áron.

Péntek óta maximum 20 ezer forintért lehet benzint és 50 ezer forintért dízelt tankolni egy-egy alkalommal a Shell magyarországi kútjain hatósági áron, persze azokon a töltőállomásokon, ahol van üzemanyag. A Mol egyáltalán nem szállít üzemanyagot több száz független kútra ezen a héten.

A piacon súlyos helyzet alakult ki, és szakértők szerint a hiányért határozottan az ársapka a felelős, leginkább azért, mert az megszüntette a termékimportot, hiszen senkinek nem éri meg a piaci ár alatt Magyarországra benzint vagy dízelt hozni, így pedig a teljes magyar ellátás a Molra hárult.

Hogy marad-e az ársapka az szakértők szerint a következő két hétben dől majd el, mert a Barátság Kőolajvezetéken nem érkezik elegendő mennyiség és a százhalombattai finomító csak a megszokott mennyiség 55 százalékát állítja elő. A Fehérvár Televízió műsorában Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu tulajdonosa beszélt a kialakult helyzetről.

Borítókép: FTV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek