5 hónapnál régebbi cikk

ITM: benzinárstopot vezet be a kormány nagykereskedelmi szinten is
·Gazdaságbenzin·Utolsó frissítés: undefined
ITM: benzinárstopot vezet be a kormány nagykereskedelmi szinten is
·Gazdaságbenzin·Utolsó frissítés: undefined

A kormány hétfőtől 480 forintban maximálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, amivel hozzájárul a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményben.

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányrendelet értelmében a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát. Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat, írja az MTI.

A kormány a magyar családok védelmében kitart a benzinárstop mellett, de ahogyan a koronavírus-válság kitörése óta minden lényeges kérdésben, úgy ebben is kikérte és figyelembe vette a vállalkozások véleményét - közölte az ITM.

Hangsúlyozták, hogy tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-ig érvényben marad, ennek köszönhetően a magyar emberek a gázhoz és áramhoz hasonlóan az üzemanyagért is az egyik legalacsonyabb árat fizetik Európában.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek