1 évnél régebbi cikk

Napsütéses hétvége vár ránk, éjszakai mínuszokkal
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tünde
Napsütéses hétvége vár ránk, éjszakai mínuszokkal
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a levegő hőmérséklete még nem lesz éppen tavaszias a következő napokban, viszont legalább többnyire napsütéses időben élvezhetjük a hétvégét.

Pénteken a zártabb felhőzet délelőtt szakadozottá válik, a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor, hódara-zápor. Az északias szél napközben elsősorban a Dunántúlon és az északkeleti megyékben időnként megélénkül, az Alpokalján egy-egy erős lökés is előfordulhat. A hőmérséklet délután 5 és 9 fok között alakul. Késő estére általában -3 és +3 fok közé hűl le a levegő. 

Szombaton erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között várható. 

Vasárnap gomolyfelhős időre számíthatunk, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között, a fagyzugokban -10 fok körül alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. 

(Forrás: met.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek