2 évnél régebbi cikk

Pillangók, avagy az ember istenadta szabadságvágya a Székesfehérvári Balett Színház előadásában
·Kultbalett·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/fehervaribalett
Pillangók, avagy az ember istenadta szabadságvágya a Székesfehérvári Balett Színház előadásában
·Kultbalett·Utolsó frissítés: undefined

Egerházi Attila koreográfus számára a pillangók az élet költőiségét testesítik meg - ezt varázsolta színpadra a balettszínház előadásában Székesfehérváron.

Március 28-án, hétfőn 19 órától egy korábban már nagy sikert aratott darabbal várja a táncrajongókat a Székesfehérvári Balett Színház. A Vörösmarty Színház színpadán a Pillangók háromfelvonásos darabja elevenedik meg ismét úgy, ahogy azt Egerházi Attila, valamint Lukas Timulak koreográfus megálmodták.

A balettszínház oldalán így ír az előadásról:

"A Zero Gravity című balettel Egerházi Attila az ember istenadta szabadságvágyát fejezi ki. A balett tulajdonképpen egy látomás, egyfajta költői kép, amely az ember súlytalanság, vagy még inkább súlytalan lebegés iránti vágyát ragadja meg.

Lukas Timulak koreográfus szerint az új élmények, helyek, helyzetek keresése része az ember természetének. Az A Place Between című darabban azokat a futó pillanatokat fedezi fel, mikor időnként rátalálunk egy-egy átmeneti állomásra vagy állapotra, de ritkán találunk maradandó helyet, mely elégedettséggel tölthet el. Mindannyian szüntelenül két tevékenység között létezünk.

A Pillangók című balett eredendően a vágyról szól. Egerházi Attila koreográfus számára a pillangók az élet költőiségét testesítik meg."

Az előadásokra jegyek kaphatók az Alba Regia Szimfonikus Zenekar pénztárában, a Vörösmarty Színház előcsarnokában (Székesfehérvár, Fő utca 8., +36 70 509 8805), valamint a www.jegy.hu oldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek