2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Bolondos Halászlé és Medvehagyma Parádé, kreatív családi délelőtt, Carson Coma és Morbius
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Sony Pictures Enterteinment
Fehérvári programok a hétvégére: Bolondos Halászlé és Medvehagyma Parádé, kreatív családi délelőtt, Carson Coma és Morbius
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Április első hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül szemezgethettek: többek között kilátogathattok a Bolondos Halászlé és Medvehagyma Parádéra, részt vehettek a kreatív családi délelőttön, tombolhattok a Carson Coma koncertjén, vagy megleshetitek a várva várt Morbiust.

Gasztro: Bolondos Halászlé és Medvehagyma Parádé
Mikor?: Április 1-3., péntek-vasárnap
Hol?: Velence Korzó

Bolondos Halászlé és Medvehagyma Parádé várja az érdeklődőket április első hétvégéjén a Velence Korzón, ahol kedvetekre kalandozhattok a gasztronómiai különlegességek között - akár egy guruló zongora tetején is. És ha ez még nem lenne elég, madárnyelven is kaphattok útbaigazítást, ha a különleges halászlé lelőhelyek után érdeklődtök.

Ami a fogásokat illeti, a Bolondos Halászlé és Medvehagyma Parádén kóstolhattok klasszikus halászlevet harcsafilével, korhely halászlevet gyufatésztával, haltöpörtyűt, harcsa steaket és természetesen harcsapaprikást, ami kérhető túrós csuszával is. És természetesen medvehagymás finomságokkal is készülnek a kilátogatóknak. 

Fehérváron túl: XLI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár
Mikor?: Április 1-3., péntek-vasárnap
Hol?: Papp László Budapest Sportaréna

A Táncház Egyesület által szervezett Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 1982 óta minden év tavaszán várja az élő népművészet, a városi táncházmozgalom és az ahhoz kapcsolódó társművészetek kedvelőit. A népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléjén műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei és a moldvai magyarság, a világban bárhol máshol élő magyar közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében.

Idén április 1-je és 3-a között rendezik meg Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában a XLI. Országos Táncháztalálkozót, amelynek harmadik napján az Alba Regia Táncegyüttes és utánpótláscsapata is fellép.  

Az István-napi köszöntőt és a három megye nyitótáncát követően a megyei bemutatók sorát Veszprém nyitja, majd Komárom-Esztergom megye összeállítása után, 15:25-kor indul Fejér megye programja. Húzd keresztül…! címmel mezőföldi táncokat járnak az Alba Regia AMI  és az abai Sárvíz AMI táncoslábú gyermekei.

A napot 17:15-től a régió csoportjainak közös tánca zárja. A talpalávalót a Galiba zenekar húzza, a népdalokat Berki Lilla és tanítványai éneklik majd.

Koncert: Carson Coma
Mikor?: Április 1., péntek
Hol?: Fezen Klub

Fehérvárra látogat a manapság egyre felkapottabb Carson Coma, hogy egyedi dallamaikkal felpörgessék ezt az igencsak hidegnek ígérkező hétvégét. Ha valaki nem lenne képben, a Carson Coma egy 2018-ban alapított magyar alternatív rockegyüttes, zenéjükre jellemző a pozitív üzenet, a humor és a fiatalos bohóság. 2019-ben adták ki első lemezüket Corduroy Club címmel, egy évre rá érkezett is a második korong (Lesz, ami lesz), majd idén ismételten új albummal jelentkeztek, amelyet pénteken a Fezen Klubban is meghallgathattok.

Koncert: Lazarvs
Mikor?: Április 1., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Az eredetileg Apey and the Pea-ként indult Lazarvs egy stonerben, sludge metalba és grunge-ban utazó magyar brigád, amely 2009 végén született meg a  Neck Sprain-, Trillion-, Kelly Hits the Blue Sky-, illetve Remembering the Steel (Pantera tribute)-énekeséből (Áron András "Apey"), illetve és két egykori Superbutt-tagból (Prepelicza Zoltán, Makai László).

A trió első száma Better Maxi néven jelent meg 2010. június 26-án, azóta három nagylemezt és számos zúzós slágert tudhatnak maguk mögött. Az évek során a srácok olyannyira belejöttek a zenélésbe, hogy 2017-ben európai turnét is bevállaltak, amely során még Angliában is megmutatták, hogy milyen fából faragták őket.

2019-től a megújulás jegyében, ám változatlan minőséggel Lazarvs néven folytatták tovább a tombolást, amelynek következő áldozata a Petőfi Kultúrtanszék lesz.

Család: Kreatív családi délelőtt
Mikor?: Április 2., szombat 10:00
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Szombaton 10 és 13 óra között kreatív családi délelőttre várnak kicsiket és nagyokat egyaránt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Lesz okoskodó-társasjáték foglalkozás Miliás Dórival és Bíró Olivérrel, tojásfa és koszorú készítése papírdíszekkel, illaberek erdő-játék-élmény foglalkozás és furfangos kezek horgolás Botosné Kárász Brigivel.

Mozi: Morbius
Mikor?: Március 31-től
Hol?: Cinema City Alba

Nem, ez nem áprilisi tréfa, ugyanis hosszas huzavona után végre a mozikban landol a Sony és a Disney koprodukciójának legújabb üdvöskéje, az igencsak vérmes természetű Morbius önálló filmje, amelyben megismerhetjük a sokak által kedvelt antihős eredettörténetét korunk egyik legtehetségesebb karakterszínészének, Jared Letónak a tolmácsolásában.

Az előzeteseket elnézve humorból, romantikából és akcióból sem lesz hiány, így egy ízig-vérig Marvel-mozinak lehettek a szem és fültanúi, amely tovább mélyíti a Sony saját pókemberes univerzumát is. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek