2 évnél régebbi cikk

Megint kikapott a Fehérvár AV19, söpréssel bajnok a Salzburg
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Megint kikapott a Fehérvár AV19, söpréssel bajnok a Salzburg
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A Red Bull Salzburg nyerte az osztrák jégkorongliga (ICEHL) 2021/22-es idényét, miután a döntőben negyedszer is legyőzte a Hydro Fehérvár AV19-et. A negyedik, utolsó mérkőzésen a vendég osztrákok 3-1-re diadalmaskodtak az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Az eddigi három mérkőzésen ugyan a Salzburg nyert, de mindig a végletekig kiélezett küzdelemben, írja az MTI. Múlt kedden Salzburgban úgy lett 2-1, hogy a győztes gól a 85. percben esett, és ez volt minden idők leghosszabb osztrák fináléja. Két nappal később Fehérváron az 55. percben, majd szombaton - megint Salzburgban - 96 másodperccel a vége előtt született a Red Bull győzelmét jelentő találat.

Hétfőn visszatért Bartalis István, aki gyermeke születése miatt hagyta ki az előző felvonást, ugyanakkor Brady Shaw eltiltása még nem járt le.

Az "életben maradásért" játszó és 3200 szurkolója által feltüzelt Volán hatalmas elánnal kezdett, sorra jöttek a lövések, amiből a nyolcadik percben Magosi Bálint révén megszületett a vezetés. A csatár nagy kedvvel játszott, később egy egész pályás egyéni akció végén a kapuvasat találta el. Azonban egyetlen hiba, egy rossz passz elegendő volt, és a 16. percben egyenlített a vendég együttes, Mike Dalhuisen a saját kipattanóját értékesítette.

Egy rossz csere miatt osztrák emberelőnnyel indult a második harmad, és ez ugyan kimaradt, ám lendületbe került a Salzburg, és a 33. percben már vezetett is. Thomas Raffl bravúros mozdulattal és szerencsésen kotorta át a korongot a kapus Rasmus Tirronen alatt. Közvetlenül a gól után kettős emberelőnybe került a Fehérvár, azonban nem tudott élni a kecsegtető helyzettel.

A vendégek számoltak azzal, hogy mindent belead a Fehérvár, ezért ők sem álltak be védekezni, így mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A hajrában utolsó energiáit is mozgósította a magyar együttes, lehozta a kapusát, ám ebből gólt kapott, így eldőlt a bajnoki cím.

Ezzel együtt ez volt a Volán történtének messze a legjobb osztrák szezonja: először jutott túl a negyeddöntőn, először játszhatott döntőben, és első alkalommal került be a Bajnokok Ligája mezőnyébe. A Salzburg a rájátszásban mind a három párharcát 4-0-val nyerte.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek