2 évnél régebbi cikk

Miért nem láthatod előre, hogy mennyibe kerül a jogosítványszerzés?
·Életmódközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
likedrive-autosiskola.hu
Miért nem láthatod előre, hogy mennyibe kerül a jogosítványszerzés?
·Életmódközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Vajon miért nem találod meg egyetlen autósiskolánál sem kerek összegben leírva, hogy mennyibe kerül majd a jogosítvány megszerzésének a végösszege? Miért nincs egy fix ár ezzel kapcsolatban megadva?

Teljesen racionális oka van egyébként ennek, amit a bejegyzésből meg is fogsz tudni. Ezzel együtt annak kapcsán is adunk némi támpontot, hogy milyen nagyságrenddel kalkulálhatsz a folyamat egészét illetően.

Kezdjük azzal, hogy miért nem írják ki rendesen a jogosítványszerzés árát

Leginkább azért, mert nincs erre egy általános, fix ár. Ugyanis egyénenként teljesen eltérő lehet, hogy a folyamat végösszege mennyire jön ki. Hiszen ez sok tényezőn múlhat, amelyek befolyásolják a végső árat.

Nem mindegy, hogy elsőre sikerül-e teljesíteni a KRESZ, a forgalmi, illetve az elsősegélyvizsgát. Illetve az is egy lényeges változó, hogy hány vezetési órára lesz szükséged, mire készen állsz majd a forgalmi vizsgára.

Úgyhogy ezen tényezők miatt tényleg nem lehet előre, fixen mondani egy konkrét összeget. Támpontok viszont akadnak, amelyeket figyelembe véve közelítő becslést tudsz tenni.

Milyen tételekkel számolhatsz biztosan?

Először is ott van az elméleti rész, vagyis a KRESZ tanfolyam, illetve ezt követően a KRESZ vizsga. Ezen cikk megírásakor nagyjából 50.000 forint körül már találsz elméleti tanfolyamot, amit a LikeDrive autósiskolánál angol nyelven is elvégezhetsz. A vizsgadíj pedig jelenleg 4600 forint.

A forgalmi vizsga díja a cikk megírásának pillanatában 11.000 forint, a Magyar Vöröskeresztnek fizetendő elsősegélyvizsga pedig 8200 forintba kerül. Ezenfelül számolnod kell egy orvosi alkalmassági vizsgálattal is, amelynek díja egységesen 7200 forint!

Ami még fontos változó, az a gyakorlati oktatás. Ennek a díja autósiskoláknál eltérő lehet. Célszerű gondosan utánajárnod tehát annak, hogy ár-érték alapján hol járhatsz a lehető legjobban!

Mit tehetsz, hogy anyagilag minél jobban járj?

Mindenképp célszerű olyan iskolát választani, ahol lehetőséget biztosítanak a részletfizetésre. Ennek köszönhetően nem egyetlen összegben kell, hogy a jogosítvány terhelje a költségvetést.

Ami még sokat számít, az a teljesítendő mérföldkövek sikeressége. A legjobban úgy jöhetsz ki ár szempontjából, ha minden vizsgát elsőre teljesítesz, miközben a kötelező oktatási alkalmak elegendőnek bizonyulnak a felkészüléshez.

Ennek érdekében erősen javasolt olyan oktatóval elkezdeni a közös munkát, aki korrekt, türelmes, habitusban pedig passzol hozzád. Még fontosabb, hogy támogasson a folyamatos fejlődésben, hogy minél hamarabb el tudj jutni a forgalmi vizsgára.

Amennyiben a felsoroltak mindegyikére sikerül figyelmet fordítanod, úgy jó eséllyel anyagilag is kedvező lesz a jogosítvány megszerzésének végösszege. Bízunk benne, hogy segíteni tudtunk a folyamat elkezdésében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek