1 évnél régebbi cikk

Vonattal a tengerpartra. Te bevállalnád?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Travelocity
Vonattal a tengerpartra. Te bevállalnád?

Idén nyáron is lesz közvetlen vasúti járat a horvát tengerpartra. Az Adria InterCity éjszakai járata, amely fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival közlekedik, idén nyáron is összeköti Budapestet Splittel - közölte a MÁV-START.

A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig hetente háromszor közlekedik.

Újdonság a tavalyi évhez képest, hogy a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban is hetente háromszor közlekedik. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.

A Split központjába érkező vonat 789 kilométeres távot tesz meg, az út nagy részét át lehet aludni, az utasok nyugalmát idén a határellenőrzés sem zavarja meg. Az Intercity Budapestről 18.45-kor indul és a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt. Splitbe 9.44-kor érkezik. Visszafelé, Splitből 17.55-kor indul, Budapestre másnap 9.35-re érkezik. Az IC-re Budapesten kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni.

Poll#57: Elmennél vonattal a tengerpartra?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek