1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Sportmajális, Gasztromajális, Jövőtudatos Fesztivál, Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Sportmajális, Gasztromajális, Jövőtudatos Fesztivál, Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A május 1-jei hétvége igencsak eseménydúsnak ígérkezik: többek között kilátogathattok a Sportmajálisra, végigfalhatjátok a Gasztromajálist, okosodhattok a Jövőtudatos Fesztiválon, vagy lazulhattok a Magyar Film Napja kínálatával a moziban.

Sport: Sportmajális
Mikor?: Május 1., vasárnap
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Székesfehérvár önkormányzata és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg május elsején a több ezer embert megmozgató Sportmajálist, amely – ahogy minden évben – idén is a várost átszelő, amatőr és profi sportolókat összefogó felvonulással indul a Petőfi-szobortól a Mol Aréna Sóstóig, ahol bemutatók és edzések várják a mozogni vágyó közönséget. A színpadon fellép Király Viktor, a legifjabb korosztálynak a Tisztán látszik – Jövőtudatos fesztivál programjai kínálnak egész napos szórakozást.

Környezetvédelem: Tisztán látszik! - Jövőtudatos Fesztivál
Mikor?: Május 1., vasárnap
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A Sportmajálissal egy időben a Tisztán látszik! - Jövőtudatos rendezvény is várja a családokat, hogy a Sóstó Látogatóközpont szervezésében játszva tudjunk meg többet arról, hogyan lehetünk a jövő felkészült őrei.

Debütál a Sóstó óriástársas, ahol egy játéktáblán járhatjuk be a Sóstó területét, lesz ÖKOlimpia egy 250 négyzetméteres játékos útvesztőben környezettudatos játékelemekkel, RePlacc, ahol a már nem használt játékok kelnek új életre a zero waste jegyében, de Felelős Gasztrohősök is lehetünk, ha túljutunk a minősítés mizérián, hulladéklabirintuson és kirakjuk a malacpuzzle-t. Vár még a tavaly nagy sikert aratott óriáskép festés Timivel, Meseösvény túra és mesepont a Gárdonyi Géza Művelődési Házzal. Ismét itt lesz a Fejérvíz a Nagy Víz Teszttel, és jön a SZÉPHŐ is. A fehérvári távhőszolgáltatónál a fesztiválon résztvevők könnyen átválthatnak környezetbarát, biztonságos és gyors e-számlára

Színpadon a Bogárháton Társulat örvendezteti meg a gyerekeket a Mentsük meg a Földet bogárháton! és a Katica és a bogárgyerekek mesejátékkal. A Látogatóközpontban az Alba Innovár a zöld robotika világát hozza: lesz Lego-robot akadálypálya és szelektív hulladékgyűjtő Dobot, az egykarú robot is szolgálatba áll. A Látogatóközpont előtt kézműves műhelyben készíthetik a gyerekek a természet-inspirálta kreatív tárgyakat. A helyszínen lesz lehetőség átváltani a környezetbarát, biztonságos és gyors e-számlára is!

Mozi: Magyar Film Napja és Downton Abbey: Egy új korszak
Mikor?: Április 30-május 1., szombat-vasárnap
Hol?: Cinema City Alba

Egész hétvégén, azaz április 30-án és május 1-én a közelmúlt magyar filmalkotásaival várják a nézőket a Cinema City-mozikban. A jegyár egységesen, az április 30-án és május 1-én műsorra tűzött magyar filmekre 1400 forint. További információ itt érhető el.

Ezen kívül a héten mutatják be a méltán híres Downton Abbey-sorozat filmes feldolgozását/folytatását, az Egy új korszakot, amelyben ezúttal Violet Crawley (Maggie Smith) titkára derül fény, amelynek kapcsán a família és hű személyzete Franciaországba utazik. A jól ismert kedvencek mellett felbukkannak új szereplők is, akiket olyan sztárok alakítanak, mint Dominic West, Hugh Dancy, Laura Haddock és Nathalie Baye.

Gasztro: 14. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Mikor?: Április 29-május 1., péntek-vasárnap
Hol?: Agárd

A pandémia miatt egy év kihagyással, idén már 14. alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Hal-, Vad, Bor- és Pálinkafesztivált Agárd városközpontjában. A háromnapos gasztrofeszt mindig nagy népszerűségnek örvendett, és nemcsak azért, mert ingyenes, hanem mert a kulináris élvezetek mellett remek koncertekkel és sokszínű programokkal is készülnek mindig a szervezők - így lesz ez 2022-ben is.

A nagyszínpadon láthatjuk többek között a Los Andinost, a Karthagót, Nagy Ferót és a Beatricét, de lesz meserét, gyermekhorgászverseny, futó-, valamint főzőverseny, kultúrpajta, mini vidámpark, kirakodóvásár és portékás vásár. A három nap során az agárdi központ mellett több helyszínen is zajlanak majd a programok, például a Gárdonyi Katlanban, a Madárvártánál, Velencei-tavi Galériában, Dinnyési Hagyományőrző Központban, illetve lesz autóbuszos kul-túra a Velencei-tó körül.

Kapcsolódó
Agárdon indul a szezon: háromnapos lesz a Hal-, Vad, Bor- és Pálinkafesztivál

Koncertek és gasztronómiai élvezetek a Velencei-tó partján, Agárdon április 29-től május 1-ig.

Gasztro: I. Székesfehérvári Gasztromajális
Mikor?: Május 1., vasárnap 11:00
Hol?: Böllér Boutique

Az esemény délelőtt 11 órakor indul, melyen mindenkit várnak, aki csípi a régi autókat, a retró bulit, a koncerteket, és nem utolsó sorban az ellenállhatatlan ételeket, hiszen a Böllér Boutique gondoskodik a remek hangulatról, illetve a megannyi ízletes enni- és innivalóról.

Sőt, számos program is színesíti majd a rendezvényt, mint a különböző workshopok vagy az amatőr BBQ-verseny. Az érdeklődőket Boutique udvara melletti parkolóban szintén várják, ahol Budafoki Tamás gasztronómiai szakújságíró tölti majd be a házigazda szerepét, és találkozhattok BRGS-sel is, szóval hajrá, hajrá!

Kapcsolódó
Vasárnap ínycsiklandozó falatokkal érkezik az I. Székesfehérvári Gasztromajális

Május 1-jén hozzák tető alá az I. Székesfehérvári Gasztromajálist, mely a nevéből adódóan nem fog szűkölködni a finom falatokban, különleges italokban és hamisítatlan majálishangulatban sem. Csak győzzétek kivárni!

Tánc: Tánc világnapja
Mikor?: Április 29., péntek 
Hol?: Vörösmarty Színház

A nagy múltú Alba Regia Táncegyüttes és az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola 2022. április 29-én, pénteken 19 órakor a Vörösmarty Színházban ad ünnepi gálaműsort e jeles nap alkalmából. A korábbi évek előadásaiban az ARTE táncosaié volt a főszerep, de idén különleges újdonsággal készül Majoros Róbert művészeti vezető, és művészeti munkatársai, Molnár Gábor, Majorosné Szabó Veronika és Tombor Bea: nagyobb szerepet adnak az ARAMI művészeti csoportjainak.

Az így összeállított produkció nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen a tizenkét éves gyermekektől az ifjúsági korosztályon át a felnőttekig bemutatkozhatnak a csoportok, a közönség pedig láthatja, hogy az utánpótlás is milyen magas színvonalú, hiszen a felnőtt együttessel közös műsorban tudnak ünnepelni.

Állati: Méhek világnapja
Mikor?: Április 30., szombat
Hol?: Apiterápiás Ház

A méhek napját 1994 óta tartjuk április 30-án a Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére. Célja, hogy megismertesse, megszerettesse a mézet, a méhészkedést és felhívja a figyelmet a kicsi beporzók óriási szerepére az élővilágban, az egészséges életmódban és az élelmiszerellátásban. Az apiterápia a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását jelenti, ősidők óta alkalmazzák megelőzésre és egyes betegségek kezelésére egyaránt.

A székesfehérvári Apiterápiás Ház szezonnyitó nyílt napja április 30-án, szombaton 10 órakor kezdődik. A program díszvendége Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, dr. Körmendy Rácz János, a Magyar Apiterápiás Társaság elnöke, és kapcsolódik a rendezvényhez a Szent István Mézlovagrend is. Előadások lesznek többek között a méhek titokzatos életéről, a gyógyító szerepükről, az apiterápiáról és a székesfehérvári létesítmény történetéről, működéséről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek