1 évnél régebbi cikk

Az előkezsinórok kiválasztásának főbb szempontjai
·Életmódhorgászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fishinda.com
Az előkezsinórok kiválasztásának főbb szempontjai
·Életmódhorgászat·Utolsó frissítés: undefined

Mi mindent érdemes figyelembe venni akkor, amikor a különféle előkezsinórok között szeretnénk kiválasztani a céljainkhoz leginkább illeszkedő darabot? Milyen szempontok és tényezők figyelembevétele ajánlott a minél sikeresebb és eredményesebb horgászatok céljából?  A cikkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Amire elsőként célszerű gondolni az előkezsinórok választása során

Értelemszerűen azt javasolt megfontolni elsőként, hogy milyen típusú horgászatra készülünk. Ezt amennyire csak lehet, bontsuk le a horgászat céljából kivitelezni kívánt módszer alapvető elemeire!

Nem mindegy ugyanis, hogy éppenséggel rablóhalra, keszegre vagy termetes pontyokra pályázunk. Mindhárom opciónál megvan a relevanciája Fishinda webáruházban található előkezsinórok a Fishinda webáruházban található előkezsinórok használatának, de más és más fajták felelnek meg igazán a kívánalmaknak.

Márpedig az összetétel, a konkrét típus, a vastagság egytől egyig nagyban befolyásolja annak a kimenetelét, hogy a választott előkezsinór milyen mértékben képes elősegíteni az eredményes pecát.

Milyen típusok jöhetnek egyáltalán szóba manapság?

Kezdjük a rablóhalas horgászatokat, ahol a hagyományos értelemben vett kevlár és drótelőkezsinórok mellett újszerű megoldást jelenthetnek a fluorocarbon előkezsinórok is. Utóbbiak hozzáadott értéke, hogy a vízben alig érzékelhetők, ezért a finomabban táplálkozóhalak megfogását is hatékonyan segíthetik.

Aztán a békéshalas horgászatok különféle ágazataihoz is tudunk természetesen a célokhoz illeszkedő damilt választani előkeként. Érdemes mindezt az alapján kivitelezni, hogy adott esetben feeder, bojlis, matchbotos vagy rakósbotos horgászat-e a célunk.

A kulcs mindig annak a feltérképezése, hogy a peca körülményei, a megfogni kívánt halak és a leginkább kézenfekvő technika melyik típusú előkeváltozat alkalmazását indokolja. Ha eszerint választunk, jó eséllyel nem nyúlhatunk mellé.

További hasznos tanácsok a tudatos használathoz

Említettük ugyebár, hogy a megfogni kívánt halakat és a választott módszert erősen javasolt figyelembe venni előkezsinór keresésénél. Akad azonban még olyan szempont, ami sokat adhat hozzá a sikeres horgászathoz.

Például sokan nem veszik figyelembe azt, hogy mekkora jelentősége is lehet az előkezsinór megfelelő hosszának. Pedig igenis sok múlhat rajta! Mindig vegyük figyelembe, hogy a vízmélység, illetve a halak kapókedve mekkora hosszt kíván meg!

Aztán a peca ideje alatt ezen akár még variálni is lehet. Előkezsinórként magát a dobóelőkét is megemlíthetjük, amiből a fonott változatok is nyerő választást jelenthetnek. Vegyük persze figyelembe azt is, hogy a meghorgászott vízen egyáltalán melyik változat használatát engedi meg a szabályzat!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek