1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Ásványbörze, Bringázz Fehérvár piknik és mesenap a Maroshegyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Ásványbörze, Bringázz Fehérvár piknik és mesenap a Maroshegyen

Nagyszabású városi felvonulásra várják a kerékpárosokat szombaton délután Fehérváron, az estéket pedig akár színházban, akár moziban is tölthetjük szórakoztatóan. Bár gyereknap csak a jövő hétvégén lesz, most szombaton is szuper családi program ígérkezik a Maroshegyen.

Sport: Bringázz, Fehérvár '22 piknik és felvonulás
Mikor?: Május 21. szombat 14.00
Hol?: Indulás a Palotavárosi tavaktól

Május 21-én 14.00 órától nagy biciklis találkozót hirdet a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár a palotavárosi horgásztavak melletti kresz- és pumpapályáknál. Várják az érdeklődőket beszélgetni, egymás biciklijét megcsodálni, egy kicsit versenyezni és végül: 16.00 órától kerékpáros felvonulás is indul. A biciklisek rendőri felvezetéssel, biztonságosan járják körbe a várost. "Olyan helyeken, úgy is biciklizhetünk majd, ahol "egyszerű kerékpárosként" soha." - írják az esemény Facebook-oldalán.  

Bringázz Fehérvár

Az esemény Facebook-oldala

Színház: Mesteremberek
Mikor?: Május 21. szombat és május 22. vasárnap 19.00
Hol?: Igéző, Basa utca 1.

 A Mesteremberek című színdarabot mutatja be május 21-én, szombaton a Szabad Színház az Igézőben. A társulat tagjai ezúttal a kor felborult szakmai értékrendszeréről és az emberek közötti kapcsolatokról mesélnek. Igazi helyzetkomikumokra épített katasztrófaszínházi élményt láthat, aki jegyet vált a 19 órakor kezdődő előadásra.

A Mesteremberek című előadásban ezúttal korunk felborult szakmai értékrendszeréről és az emberek közötti kapcsolatokról mesélnek a társulat tagai: Cseh Katalin, Csille Ildikó, Kovács Máté, Balogh Mihály, Szabó Miklós, Szabó Miklós Bence, Németh Dávid/Csizmadia Máté, Megyeri Maja, Solymossy Zoltán, Stéger Ildikó és Börcsök Gábor Nagy Judit rendezésében. Igazi helyzetkomikumokra épített katasztrófaszínházi élményt láthat, aki jegyet vált a május 21-én, szombaton 19 órakor kezdődő előadásra. A korlátozott helyek miatt előzetes regisztráció - helyfoglalás szükséges.

Mesteremberek

Szabad Színház

Mozi: Bazi nagy francia lagzik
Mikor?: Május 19-től 
Hol?: A Cinema City moziban

Közeleg Marie és Claude 40. házassági évfordulója. A pár átvészelt néhány eseménydús esküvőt – lányaikat katolikus, erősen konzervatív szellemben nevelték, így amikor azok különböző vallású és etnikumú párt választottak maguknak, a meglehetősen maradi Claude katasztrófaként élte meg a menyegzőket – ám most már csak élvezni szeretnék a zavartalan nyugdíjas éveket. Ám a lányok meglepetéssel készülnek, összehívják az egész családot, hogy megünnepeljék a neves alkalmat. És akkor kezdetét veszi az őrület...

Kiállítás: Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Kiállítás
Mikor?: Május 22. vasárnap
Hol?: Videoton Oktatási Központ

A rendezvény kiállítás és vásár is egyben, melyet számos kísérőprogram tesz még színesebbé, ezért egy kényelmes séta erejéig is érdemes felkeresni, hiszen nem kötelező a vásárlás! A rendezvény teljes területe 1200 nm2, míg az asztalokon kiállított termékek kb. 200 nm2 felületen tekinthetők meg 80 kiállító 200 méter hosszú kiállítói felületén.

A börzén nagy választékban található ékszerek természetes kövek és ásványok felhasználásával készültek, melyek kedvezményes áron vásárolhatók meg. Az ékszerekbe foglalt kövek a Föld bármelyik drágakőlelőhelyét képviselhetik. A természetes és nem feldolgozott ásványokat keresők Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származó kristályokból válogathatnak.

A rendezvényt hagyományosan gyermekprogramok is kísérik: idén is aranymosó bemutatót tart Braxátor János. Kupi László Turmalinokról készült fényképeiből fotókiállítás is lesz, mely az év ásványa volt 2020-ban. Újdonság, ilyen még nem volt a fehérvári börzén: a kreatív gyerekek színes homokból készíthetnek szép képeket! ... és továbbra is lesz kígyó simogatás és fényképezkedés, arcfestés.

Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár

programturizmus.hu

Gyerek: Családi Mesenap a Maroshegyen  
Mikor?: Május 21. szombat, 14.00
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

Hatodik alkalommal szervezi meg a Maroshegyei Családi Mesenapot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár május 21-én, szombaton 14 órától. Az intézmény előtti téren lesznek gyermekkoncertek, mesejáték, táncház, sokféle népi ügyességi játék, óriás színező és sok egyéb más. A részvétel ingyenes.

Szombaton 14 órakor a Pitypang Zenekar gyerekkoncertje nyitja a Mesenapot, a közkedvelt csapatok a Barátok zenekar követi a színpadon. Az Aranyszőrű bárány című interaktív mesejátékkal érkezik a Magyar Népmese Színház, végül a Klárisok zenekar zárja a színpadi programokat a Szerelemcsütörtök, dobszerda című népzenei mesekoncerttel.

A felnőtteket is szeretettel várják a Művelődési Házban működő NépmesePonton, ahol a rendezvény egész ideje alatt Dóra Áron mesemondó élőszavas mesemondást tart. Lesz büfé, lángos, kürtőskalács is. A belépés díjtalan.

Hatodszor lesz Családi Mesenap

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár



Sport: Futókörök napja
Mikor?: Május 21. szombat 9.00
Hol?: Halesz liget

A futókörök napján az ország 15 pontján várják a futás szerelmeseit. Május 21-én, szombaton Székesfehérváron a Halesz-ligetben csatlakozhatnak a mozogni vágyók az országos eseményhez, és futhatnak jótékony célért, a város dicsőségéért. A futás és a rendszeres testmozgás népszerűsítése a célja a Futókörök napja programnak.

Május 21-én, szombaton 9 és 17 óra között mérik a megtett kilométereket a Halesz ligetben Székesfehérváron. Az eseményre 8.45 órától regisztrálhatnak a futók, majd 9 órától mindenki a saját felkészültsége szerint teljesít. A verseny nem az egyéni indulók, hanem a programban részt vevő települések között zajlik.

Az ország 15 helyszínén legtöbb kilométert összegyűjtő település 250.000 Ft, a második 150.000 Ft, a harmadik 100.000 Ft díjazásban részesül, amelyet jótékony célra kell felajánlaniuk. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt 25.000, 15.000 és 10.000 Ft-os sporteszköz-utalvánnyal díjaznak, és szintén helyszínenként folyamatosan értékes ajándékokat sorsolnak a résztvevők között.

Futókörök napja

Az esemény Facebook-oldala

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek