1 évnél régebbi cikk

Így néz ki, ha 150 km/órával energianyelőbe csapódunk, pénteken reggel az M7-esen, Velencénél is ilyen baleset volt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Instagram/Magyar Közút
Így néz ki, ha 150 km/órával energianyelőbe csapódunk, pénteken reggel az M7-esen, Velencénél is ilyen baleset volt

Bár ledes, digitális kijelző is figyelmeztet a munkavégzésre, vannak, akik tovább robognak és becsapódnak.

"Szerda délelőtt a bicskei mérnökségünk az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán dolgozott. A mozgó tereléshez kapcsolódóan a szokásos módon 100-as, majd 80-as sebességkorlátozás volt életbe léptetve az előjelző autóink segítségével. Ráadásul itt a vadonatúj, korábbi posztjainkban már bemutatott ledes digitális kijelzőink is kint voltak, illetve a munkaterület előtt két fix, a pálya fölött található digitális kijelzőn is figyelmeztettük a járművezetőket, hogy munkavégzés lesz hamarosan előttük. A munkaterületen dolgozókat egy teherautóra erősített energiaelnyelő modul védte" - írja abban a posztban a Magyar Közút, amelyben azt is bemutatja, milyen következményekkel jár, ha nagy sebességgel egy ilyen energianyelőbe csapódunk.

Egy személyautó ugyanis az elsődleges vizsgálatok és becslések alapján körülbelül 150 kilométer/órás sebességgel csapódott be szerdán akkora erővel, hogy az autó beszorult az energiaelnyelő alá. A sofőrt a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki. Az autós súlyosan megsérült, de túlélte, ahogy a szerencsére a közútkezelős kolléga is.

"Viszont az anyagi kárunk jelentős: az energiaelnyelő kuka, a teherautó tengelye deformálódott. A vétkes sofőr egyébként a helyszínen elismerte felelősségét" - összegeznek.

Pénteken reggel újabb sofőr hagyta figyelmem kívül a figyelmeztetést: reggel 7 órakor az M7-esen Letenye felé, Velencénél is összetörtek egy energiaelnyelőt egy mozgó terelésnél. Szerencsére a közutasok jól vannak, és a balesetező autó sofőrje is csak kisebb sérüléseket szerzett.

"2022-ben a mai esettel együtt összesen 5 energiaelnyelőt törtek össze figyelmetlen autósok a kezelésünkbe tartozó gyorsforgalmi utakon" - emelik ki a posztban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek