1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Hetedhét Játékfesztivál, I. Fehérvári Táncünnep, IX. Fehérvári Táncfesztivál és Versünnep döntő
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Hetedhét Játékfesztivál, I. Fehérvári Táncünnep, IX. Fehérvári Táncfesztivál és Versünnep döntő
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Május utolsó hétvégéjén is bőven lesz miből válogatni: többek között kilátogathattok a Hetedhét Játékfesztiválra, megnézhetitek az I. Fehérvári Táncünnepet vagy a IX. Fehérvári Táncfesztivált, vagy élőben izgulhattok a Fehérvári Versünnep döntőseiért

Fesztivál: X. Hetedhét Játékfesztivál
Mikor?: Május 28-29., szombat-vasárnap
Hol?: Belváros

Május utolsó hétvégéjén újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a tizedik Hetedhét Játékfesztivál május 28–29-én várja a családokat, hogy kicsik és nagyok közösen élvezzék az önfeledt játék örömét.

Lesz persze Hétpróba is, amelynek témája idén a család: akad egy kis vizes kalamajka, amelyre a gyerekeknek kell megoldást találniuk. A színpadon igényes bábműsorok és koncertek szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a Kolompos együttes és Szarka Gyula (Ghymes) és zenekara. Mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói, akik kézműveskedhetnek is a két nap során.

Kapcsolódó
Május 28-29-én jön a Hetedhét Játékfesztivál

Május utolsó hétvégéjén újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a tizedik Hetedhét Játékfesztivál május 28–29-én várja a családokat, hogy kicsik és nagyok közösen élvezzék az önfeledt játék örömét.

Tánc: I. Fehérvári Táncünnep és IX. Fehérvári Táncfesztivál
Mikor?: Május 28., szombat 9:00
Hol?: Köfém Művelődési Ház

Az I. Fehérvári Táncünnepet 9 és 16 óra között rendezik meg szombaton a Köfémen. Egész nap beszélgetések zajlanak a táncról a város neves szakértőivel és táncos képviselőivel, szó lesz többek között a táncos életpályáról, az amatőr és profi táncos létről, a táncstílusokról, a tánc-, zene- és mozgásterápiáról, a táncosok egészségéről, a koreográfiák megalkotásáról, valamint a táncról és a külcsínről. A Köfém Művelődési Ház kamaratermében egész nap tánctanítás és táncház zajlik, valamint lesz táncos eszközök börzéje, ahol egész nap csereberélhetnek a résztvevők. A Táncünnep díjmentesen látogatható.

A programokat 18 órától zárja a IX. Fehérvári Táncfesztivál a színházteremben.  Az egész estés gálaműsoron a különféle táncstílusokat a város egy-egy neves tánccsapata mutatja be, színpadra lépnek többek között a moderntánc, a magyar folklór, a klasszikus, a standard, a latin, a hiphop, az egzotikus és az akrobatikus táncok képviselői.

Mozi: Top Gun: Maverick
Mikor?: Május 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshaw-nak, azaz Goose-nak a fia...

Vers: XII. Fehérvári Versünnep döntő
Mikor?: Május 28., szombat 9:00
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

A XII. Fehérvári Versünnep döntőjébe 8 tehetséges fiatal jutott be. Pazar versekre és színvonalas előadásokra számíthatunk a május 28-án, szombaton a tehetségkutató versenyen.

Az esemény nyilvános, a szervező Fehérvár Médiacentrum mindenkit szeretettel vár 9 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba, hogy együtt ünnepeljük az irodalmat! Aki pedig nem tud ott lenni, később felvételről megnézheti a döntőt a Fehérvár Televízióban.

Kapcsolódó
Kisorsolták a Fehérvári Versünnep döntőseinek mentorait

Indulhat a felkészülés a május végi döntőre

Család: Szabad-Idő-Töltő
Mikor?: Május 28., 
Hol?: Közösségi Központ - Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Május utolsó szombatján játékkal, mókával, meseelőadással igyekszik emlékezetes perceket szerezni a családoknak a Szabad-Idő-Töltő című rendezvény, amely sokszínű programmal várja a kisebb és nagyobb, játszani, mókázni szerető gyerekeket és felnőtteket.

Az eseményre délelőtt, 9 és 13 óra között várják az érdeklődőket: a kézműves foglalkozások, amelyeken együtt alkothat a család, az újrahasznosítás jegyében zajlanak.

Az arcfestésen számtalan minta közül választhatnak majd a gyerekek, akik fényes, arany, ezüst, színes vagy csillámos tetoválást is csináltathatnak maguknak. Az egészen kicsi gyerekeket egy külön sarokban várják nekik szóló játékok. A nagyobbaknak garantáltan jó szórakozást nyújt az ugrálóvár, a csúszdás légvár, a sokféle sporteszköz, az ügyességi játékok és a lézerharc is.

A szabadtéri színpadon 11 órakor a Mesekocsi Színház Az állatok nyelvén tudó juhász című zenés, élőszereplős előadását tekintheti meg a közönség.

Szabad-Idő-Töltő

szekesfehervar.hu

Kirándulás: Mindigmás túrák
Mikor?: Május 28., szombat 10:00
Hol?: Hiemer-ház

Újabb Mindigmás túrákat szervez a székesfehérvári Tourinform Iroda a következő hetekben szombatonként a történelmi Belvárosban. Az első alkalom május 28-án 10.00 órakor indul, a részvételhez előzetes regisztrációt kérnek.

Székesfehérvár sokféle arcát, belvárosi nevezetességeit, rejtett kincseit, különlegességeit ismerhetik meg az érdeklődők az élményszerű, könnyed Mindigmás sétákon, melyek a turisták mellett a városlakóknak is maradandó élményt nyújtanak.

A programokat szombatonként 10 órai kezdéssel tartják május 28-a és június 25-e között, a túrák a Hiemer-házban található Tourinform Irodától indulnak.

Gyerek: II. Velencei-tavi Gyermeknapi Ramazuri
Mikor?: Május 29., vasárnap
Hol?: Pákozdi Pagony - Vadaspark és Arborétum

Ha május utolsó vasárnapja, akkor jöhet a Velencei-tavi Gyermeknapi Ramazuri! A programon lesz ugrálóvár, terep-gokart, lufihajtogatás, fenntarthatósági gyermekjátékok, kézműves foglalkozások (agyagozás, fóliafestés, akvarellfestés, szövés, lyukkamera-készítés, textiltulipán-varrás), élő-csocsó, Sipos György preparátor játszóháza, és hüllőbemutató. És természetesen a finomságokról sem feledkeztek meg a szervezők: fagyi, nachos, jégkása, kürtőskalács és vattacukor várja a fiatalokat és persze a szüleiket is.

Gyerek: Gyereknapon megnyílnak a tűzoltólaktanyák
Mikor?: Május 29., vasárnap 10:00
Hol?: Fejér megyei tűzoltólaktanyák

A gyerekekről szól május utolsó vasárnapja. Ebből az alkalomból a katasztrófavédelemnél ismét megnyílnak a tűzoltóságok kapui. Fejér megyében a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltóságot, valamint a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsöt kereshetik fel a gyerekek a szüleikkel, kísérőikkel.

Székesfehérváron a laktanya épületenergetikai korszerűsíti munkálatai miatt rendhagyó módon nem a tűzoltóságon, hanem a Palotai úti murvás parkolóban várják az érdeklődőket.

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A programok minden helyszínen 10 órától egészen 16 óráig várják az érdeklődőket.

Tűzoltóautó

Körtvélyes Tivadar

Jótékonyság: V. Székesfehérvári Székely Bál - A Kárpát-medencei magyarság ünnepe
Mikor?: Május 28., szombat 19:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Két éves kényszerű kihagyás után május 28-án, szombaton 19 órától ismét megrendezik az immár hagyományosnak számító Székely bált a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban. Az ötödik alkalommal megvalósuló rendezvény a Kárpát-medencei magyarság ünnepének számít, valamint jótékonysági célokat is szolgál.

Fővédnökökként Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás országgyűlési képviselő, védnökként pedig az önkormányzat részéről Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka segíti a rendezvény megvalósulását.

Az est műsorvezetője Berecz István, a 2012-es Fölszállott a páva győztese lesz, fellép László Attila, a 2013-as év erdélyi férfihangja, a Borzsavári népi együttes, "Fili40" a Szentegyházi gyermekfilharmónia egykori tagja, a Vadvirág Hagyományápoló Kör, a Csillagvirág néptáncegyüttes, a bál zenekara pedig az Asterix Live Music Band lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek