1 évnél régebbi cikk

Elöntött utcák, sárban álló autók: árvíz zúdult Nádasdladányra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Nádasdladány Község Önkormányzata
Elöntött utcák, sárban álló autók: árvíz zúdult Nádasdladányra

A Nádasdladányt körülölelő óriási, több száz hektárnyi mezőgazdasági területekről is a településre folyik a víz, ez még nehezebbé teszi a mentesítést.

"A tegnapi napon lezúduló nagy eső úrrá lett 3 településrészen is" - írja a szerdai árvízzel kapcsolatban Nádasdladány Község Önkormányzata Facebook-oldalán. A közzétett fényképeken és videókon is jól látszik - ahogy fogalmaznak -, „helyi tengerré” vált a Cinca-patak környéke a Fő út és Petőfi út vége közti területen.

Olyan nagy mennyiségű eső esett, hogy sajnos a patak a medréből kilépve elárasztotta az udvarokat, utat, járdát, és a Malom-csatornába folyó holtág is kilépett a medréből, majd visszafelé, vagyis a település felé is folyt. 

A mentesítés folyamatosan zajlik, ám a település nagy része alacsonyan fekszik, helyenként alacsonyabban, mint a Malom-csatorna vízszintje, így roppant nehéz a vizet a folyóba vezetni, pedig ez tudná megoldani a falu csapadékvízelvezetési problémáját. A Nádasdladányt körülölelő óriási, több száz hektárnyi mezőgazdasági területekről is a településre folyik a víz, ez még nehezebbé teszi a mentesítést.

Hatalmas károk keletkeztek, és több család is nehéz helyzetbe került. "Velük személyesen a helyszínen beszéltem, az önkormányzat ismét vis maior támogatást fog kérni a közterületei helyreállításához" - írja a posztban Varga Tünde polgármester.

Jól látható, ahogy az autók alvázáig ér a hömpölygő sáros víz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek