1 évnél régebbi cikk

Mivel foglaljuk le a gyerekeket a nyári szünetben?
Fehérvár Médiacentrum fotója
compaya.hu
Mivel foglaljuk le a gyerekeket a nyári szünetben?

Sok szülő számára okoz problémát, hogy mivel foglalja le csemetéjét a hosszú nyári szünet alatt. Erre a legjobb megoldás egy olyan játék, amely készségeket is fejleszt. Kiváló választás lehet például egy 3D puzzle, fiúknak a járműves verziókat ajánljuk.

A 3D puzzle lényege

A kirakózás az egyik legjobb készségfejlesztő tevékenység, amely már akár 2 éves korban is leköti a gyerkőcöket. Ekkor még a fogantyús kirakókat érdemes a kezükbe adni. Később, óvodáskorban jöhetnek a hagyományos puzzle-ök, kisiskoláskorban pedig igazán jó választás a 3D puzzle! A Compaya társasjátékbolt kirakójátékok kínálatában ebből sokfélét találunk, fiúknak és lányoknak egyaránt tudunk belőlük választani.

A 3D puzzle nem síkban, hanem térben jeleníti meg az adott témát. A darabok összeillesztéséhez így sokkal nagyobb összpontosítás szükséges, de az eredmény magáért beszél. A kész alkotások ki is tehetők a polcra, a gyerekszobában elhelyezhetők.

A Compayánál érdekes témákban találunk ilyen különleges kirakókat: vannak híres magyar és külföldi épületek, Harry Potteres témájúak, kristálykirakók és járműves 3D puzzle-ök is. Ez utóbbiak bizonyára nagyon fognak tetszeni a kisfiúknak.

Járműves 3D puzzle

A kirakózásnál fontos, hogy olyan témát válasszunk, amely érdekli a gyereket, hiszen így valóban örömét leli majd a tevékenységben. Azt is tartsuk szem előtt, hány éveseknek való az adott puzzle. Ugyanis, ha túl sok részből áll a kirakó, a gyerkőcnek elmegy a kedve a próbálkozástól, és sikerélmény helyett kudarcban lesz része.

A fiúkat még nehezebb rávenni, hogy kirakózzanak, mert sokuk számára ez egy unalmas tevékenység, amely közben végig ülni kell és koncentrálni. Ám a 3D járműves puzzle-ök felkeltik az érdeklődésüket.

Mindenféle autót elő lehet állítani: a menő sportkocsikat éppúgy, mint munkagépeket, sőt hajókat és repülőket is! Targonca, markológép, betonkeverő? Mennyire érdekesek ezek egy kisfiúnak! Ráadásul ezek a járművek felhúzhatók, így gurulni is képesek: felhasználhatók szerepjátékokhoz is.

Ezeket a kirakókat 6 éven felülieknek kínálják, és valóban alkalmasak arra, hogy a nyári szünetben lefoglalják velük magukat a kisiskolások.

A legmenőbb járműves 3D puzzle: Harry Potter Roxfort Expressz

A Harry Potter-filmek továbbra is nagyon népszerűek, sokan már 5-6 éves korukban megismerkednek a varázslótanonc történetével. Számukra lehet szép ajándék a 460 darabból álló Harry Potter Roxfort Expressz 3D puzzle.

A nyári szünetben remek alkalom nyílik összeállítani a varázslókat szállító vonatot: ehhez most van idő. A 460 darabos habszivacsos kirakó nagy kihívás elé állíthatja a csemetéket, ezért nem baj, ha a felnőttek is besegítenek! A közös időtöltés során pedig alkalom nyílhat beszélgetésre is!

Kirakózás közben fejlődik a szem-kéz koordináció, a figyelem. Észrevétlenül is elsajátít a gyerkőc számos képességet, miközben játszik. A végeredmény pedig egy 63 centiméter hosszú, gyönyörű piros vonat: a Roxfort Expressz!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek