1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-Vassal Fesztivál, Vízivárosi Kölyök Juniális, Múzeumok Éjszakája, Emlékparki Nyár és Tankcsapda
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Fehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-Vassal Fesztivál, Vízivárosi Kölyök Juniális, Múzeumok Éjszakája, Emlékparki Nyár és Tankcsapda

Június utolsó hétvégéjén annyi fehérvári program lesz, hogy nem győztök majd válogatni: többek között kilátogathattok a tűzzel-Vassal Fesztiválra, kikapcsolódhattok a Vízivárosi Kölyök Juniálison, bulizhattok a Tankcsapda koncertjén, vagy beülhettek a moziba az Elvisre.

Koncert: Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadzáró
Mikor?: Június 24., péntek 19:00
Hol?: Csónakázó-tó

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az évad lezárásaként, egyben a nyári zenei programok nyitányaként egy varázslatos olasz estre várja Szent Iván éjjelén vendégeit a Csónakázó-tó partján felállított szabadtéri színpadon.

Az Itáliát idéző, festői helyszínen megrendezett hangverseny műsorán természetesen az olasz operazene nagymestereinek muzsikája csendül fel – Rossini két népszerű nyitánya és Mascagni Parasztbecsületének híres Intermezzója mellett többek között Verdi, Leoncavallo és Mascagni operáinak részleteit hallhatják az érdeklődők, s magától értetődően nem hiányozhatnak a programról a világszerte ismert, szívbemarkoló nápolyi dalok sem.

Kapcsolódó
Ingyenes koncerttel készül Szent Iván éjjelén a Csónakázó-tó partján az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Az Egy csepp Itália koncert nyitja meg hivatalosan a nyári zenei programokat.

Fesztivál: XVIII. Tűzzel-Vassal Fesztivál
Mikor?: Június 25., szombat 10:00
Hol?: Rác utca

Nagykorú lesz idén a Tűzzel-Vassal Fesztivál, a 18. alkalommal megrendezett programsorozat ezúttal június 25-én, szombaton lesz a Rác utcában. A késesek, késkészítő mesterek, kovácsok és fegyverkovácsok hagyományos országos találkozójára eddig közel 50 mesterember jelezte részvételét. Ismét lesznek bemutatók és kézműves vásár, a részletes programot később ismerteti az Egyesület.

Július 16-án újabb fejezetéhez érkezik a Textiludvar-Textilház programsorozat. Egész napos ismerkedésre nyílik lehetőség a különféle textilfajtákkal, valamint készítésükkel, felhasználásukkal. A nap témája: Textilek a konyhában. Népművészek és népi iparművészek különleges és egyedi termékeit ismerhetjük és vásárolhatjuk meg a programon.

Kapcsolódó
Június 25-én lesz a Tűzzel-Vassal Fesztivál a Rác utcában

Június 25-én, szombaton rendezi meg a hagyományos Tűzzel-Vassal Fesztivált a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcában. A szervezet egyéb programokkal is készül a nyárra, többek között ismét lesznek gyermek és felnőtt táborok, melyekre már lehet jelentkezni.

Mozi: Elvis
Mikor?: Június 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

A legendás Elvis Presley (Austin Butler) élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, Tom Parker (Tom Hanks) szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott.

Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát (Olivia DeJonge). Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat…

Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több mint 1 millió mozis ajándék is vár rád! Mozizz, játssz a jegyed egyedi kódjával és nyerj június 16-július 31. között. További részletek: https://www.youtube.com/watch?v=4kB0ol47Et4.

Koncert: Tankcsapda
Mikor?: Június 25., szombat 19:00
Hol?: Fezen liget

Ismételten Fehérvárra, azon belül is a Fezen ligetbe látogat a méltán híres Tankcsapda, hogy egy őrült zúzást hozzanak tető alá a nyári haddelhadd kezdetén. A Tankcsapda 1989-es alapítása óta számos dallal örvendeztette meg rajongóit. A kezdeti punk rock stílusból fokozatosan váltottak hard rock/heavy metal hangzásra, így idővel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk.

Mondanom sem kell, hogy a Tankcsapda Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara, így garantáltan mindenki felkapja a fejét és készen áll a tombolásra, ha a településére látogat a banda.

Fesztivál: X. Emlékparki Nyár
Mikor?: Június 24., péntek 16:30
Hol?: Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely

Június 24-én, pénteken 16:30 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitó, majd 17 órától a Honvéd Együttes Férfikara és a Helyőrségi Zenekar ad koncertet. Színes ceruzák varázsa címmel nyílik kiállítás az ugyancsak 10 éve zajló Kárpát-medencei, hadtörténelmi témájú gyermekrajzpályázat legszebb munkáiból.

A további koncerteken, verses-dalos esteken fellép többek között Faludi Judit Liszt Ferenc-díjas csellóművész, Kapi Gábor, a nótáskapitány, Meleg Vilmos és Molnár Júlia színművészek, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó és a Military Girls együttes. Augusztus 5-én könnyed nyáresti szabadtéri koncerttel zárul a programsorozat. A részletes program ide kattintva olvasható.

Fesztivál: Magyar Tavak Fesztiválja
Mikor?: Június 24., péntek
Hol?: Kápolnásnyék

A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 24-én, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon gálakoncert lesz, majd június 25-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. 

Család: 7. Vízivárosi Kölyök Juniális
Mikor?: Június 25., szombat 9:30
Hol?: OBI áruház parkolója

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Vízivárosi Kölyök Juniálist 2022. június 25-én, szombaton az OBI áruház parkolójában. A Pitypang zenekar koncertjével, óriás játékokkal, ovis hétpróbával várják a fehérvári gyerekeket, és játékos időtöltést kínálnak a kitelepülő közszolgáltatók és a kéklámpások is.

A programokat Pisch Norbert főszervező, az ART Kulturális Egyesület elnöke ismertette. Elhangzott, hogy a Vízivárosi Kölyök Juniálist szombaton 9.30 órakor nyitják meg, melyet a Pitypang zenekar koncertje követ, majd 10 órakor kezdődik az ovis hétpróba játékos ügyességi, mozgásos feladatokkal. Egész nap lesznek óriás játékok, emellett játékos módon kapcsolódnak a programhoz a kéklámpások - rendőrség, tűzoltóság - és a városi közszolgáltató cégek, a SZÉPHŐ, a Fejérvíz, a Városgondnokság és a Depónia.

Kultúra: Múzeumok Éjszakája
Mikor?: Június 25., szombat 10:00
Hol?: Fehérvár több pontján

Székesfehérvár évek óta résztvevője a Múzeumok Éjszakája programsorozatának. Idén is több fehérvári szervezet fog össze, hogy a látogatók minőségi kulturális élményeket szerezhessenek.

Ezen az éjszakán nemcsak a csatlakozó intézmények kiállításait nézhetik meg az érdeklődők, hanem rengeteg különleges, csak erre az alkalomra meghirdetett programon vehetnek részt. A rendezvényt mindig nagy érdeklődés kíséri: Székesfehérvár rendre a legnépszerűbb helyszínek között szerepel. A teljes programok itt találjátok.

Család: Együtt a család!
Mikor?: Június 25., szombat 15:00
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Családi programra hív június 25-én, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: többek között arcfestés, sokféle társasjáték, kézi dodgem, billiárd foci, lézerharc és bűvész buborékshow is szórakoztatja a vendégeket az ingyenes rendezvényen. Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében valósul meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek