1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Családi Juliális, Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála, Emlékparki Nyár és Thor: Szerelem és mennydörgés
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Családi Juliális, Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála, Emlékparki Nyár és Thor: Szerelem és mennydörgés
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár egy gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat, július második hétvégéje is számos fehérvári és környéki programot hoz nektek: többek között megleshetitek az óriásbábokat a Belvárosban, lazulhattok a Családi Juliálison, vagy beülhettek a Thor: Szerelem és mennydörgésre a moziban.

Kultúra: Királyok a Belvárosban
Mikor?: Július 9., szombat 17:00
Hol?: Belváros

Már zajlik a készülődés a Székesfehérvári Királyi Napokra, melyet idén augusztus 12-21-e között rendeznek meg. A ráhangolódást a Királyok a Belvárosban programsorozat segíti: július 9-e és augusztus 6-a között minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán hagyományőrzők kíséretében.

Július 9-én, szombaton Géza fejedelem, Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre vonul fel a Fő utcán, az óriásbábokat ezúttal a Fejér Baranta HSE kíséri. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.

A program 18 órától a Zichy ligetben a Duo RedWhite csellóduó koncertjével zárul.  A csapatot két fiatal művésznő, Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter alkotja.

Kultúra: Családi Juliális 
Mikor?: Július 9., szombat 15:00
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Július 9-én, szombaton sem, amikor délután háromtól ismét családi programra várják a vendégeket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai. A lufihajtogatás és az arcfestés minden alkalommal sok gyereket érdekel, hat óráig bátran kipróbálhatják majd ezeket. Közben persze részt vehetnek a kézműves foglalkozásokon is: lesz gipszfestés és fűzhetnek gyöngyöt is, de készülhetnek hűtőmágnesek, fonalképek és karkötők is a délután folyamán, egészen hét óráig.

Este hat órakor kezdődik a Kámfor Zenés Bábszínház előadása, A sárkány és az ördög című mesét láthatja majd a közönség. A Kámfor marionett-előadása a Manufaktor mesés bábjait kelti életre muzsikaszóval és izgalmas történetekkel, amelyek egészen a magyar népmesékig nyúlnak vissza.

Mozi: Thor: Szerelem és mennydörgés
Mikor?: Július 7-től
Hol?: Cinema City Alba

A Marvel Studios új filmjében, a Thor: Szerelem és mennydörgésben a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt.

Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több mint 1 millió mozis ajándék is vár rád! Mozizz, játssz a jegyed egyedi kódjával és nyerj június 16-július 31. között. További részletek: https://www.youtube.com/watch?v=4kB0ol47Et4.

Sport: Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála
Mikor?: Július 9., szombat 16:30
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Nemzetközi ökölvívó gála lesz Székesfehérváron július 9-én az Alba Regia Sportcentrumban. Kötelek közé lép a fő programban a nemrégiben könnyűsúlyban nemzetközi profi magyar bajnokká avatott Kiliti Tamás, a frissen igazolt jr. Berki Ferenc, a szintén székesfehérvári Törteli Balázs, Hódmezővásárhelyről Kovács Pál és Balogh Márk, valamint az ukrán elitből Philip Akelov és Artyom Lapin is. Az előprogramban szerepet kapnak a helyi amatőrök, illetve a profi felhozó mérkőzések is.

Beszámolónk a legutóbbi fehérvári gáláról:

Kapcsolódó
Hatalmas győzelmet aratott a fehérvári Kiliti Tamás első profi címmérkőzésén a Vass Küzdősport Gálán

Kiliti Tamás a negyedik menetben technikai KO-val ütötte ki a debreceni Szőke Lászlót. Ezzel behúzta élete első profi box címmeccsét a Székesfehérváron megrendezett Vass Küzdősport Gálán.

Mozi: Olasz hétvége
Mikor?: Július 7-9., csütörtök-szombat
Hol?: Barátság mozi

Három nap Itália: július elején Olaszországba visszük el a Barátság mozi nézőit egy hosszú hétvégére. Romantika, humor, kaland, némi dráma – hamisítatlan olasz életérzés három napon át a város művészmozijában. Újra műsorra tűzünk közönségkedvenc alkotásokat és egy olyan romantikus vígjátékot is, amelyet korábban nem vetítettünk.

A program: július 8., péntek: 17:30 - Oltári tévedések, 19:30 -Az első áruló. Július 9., szombat: 16:00- Medvevilág Szicíliában, 18:00 - Világpolgárok, 20:00 - Szuperhősök.

Fesztivál: Emlékparki Nyár
Mikor?: Július 8., péntek 19:00
Hol?: Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely

A debreceni születésű Kapi Gábor 1976-ban lépett katonai pályára, nyugdíjazását követően adódott lehetősége a nótaéneklésre. Több albuma is megjelent már, 2019-ben Dankó Pista életműdíjat kapott. Rendszeres szereplője a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen rendezett programoknak. A 2022-es Emlékparki Nyár során július 8-án, pénteken 19 órakor lép fel a, zenei kísérője Hegedűs Valér zongoraművész lesz. Ezt megelőzően, 18 órakor az Ősi Kovács Alkotóműhely Egyesület keretében készült festményekből nyílik kiállítás.

Sport: Mozdulj! - Extrém sportok mindenkinek
Mikor?: Július 9., szombat 9:00
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Az eseményen a bátrabbak megtapasztalhatják, milyen is lehet egy Exatlon-versenyző bőrébe bújni, csak végig kell menni az Exatlon-pályán. Ha ez sikerült, akár a falra is mászhatnak – no nem az idegesség miatt, inkább csak azért, hogy kicsit átéljék a profi mászók nehéz pillanatait. A freestyle foci egyre népszerűbb manapság, a sportnap résztvevői találkozhatnak Vértes Rebekával és Temesi Károllyal, akik mindketten kiválóak ebben az igen látványos sportágban.

Ott lesz a közösségi ház kertjében a Trial egyesület, amelynek tagjai időnként a fizikai törvényeivel ellentétes produkcióval ejtik majd ámulatba a közönséget. Egy sportnap persze nem lehet tényleges mozgás nélkül, a sok néznivaló mellett Veszelszki-Cséza Ágnes aerobikozni, Szűcs Dominika pedig jógázni hívja mindazokat, akik ezen a módon is tennének egészségükért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek