1 évnél régebbi cikk

Alba Fehérvár KC: fiatal csapat, nagy szívvel
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh Zoltán
Alba Fehérvár KC: fiatal csapat, nagy szívvel

Megkezdte a felkészülést a 2022/2023-as szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. Az eddig is alacsony átlagéletkorú csapat nyáron még tovább fiatalodott, a cél ennek ellenére az előrelépés lesz a tabellán.

Szaharai hőségben is mosolygós arcok gyülekeznek az Alba Fehérvár KC edzésére a Köfém Sportcsarnokban. Kimondva-kimondatlanul is hiányzott már a közös edzés, a labda, a játék mindenkinek a fehérvári klubnál. Józsa Krisztián vezetőedzővel kapcsolatban nem titok, az elvégezett munkában hisz, így a játékosok tudják: izzasztó és hajtós hetek várnak rájuk a felkészülés során.

- Ebben az időszakban alapozzuk meg az összes olyan fizikális képességet, mely hasznunkra lesz majd a szezon során. Közel nyolchetes felkészülést kell végigcsinálnia a csapatnak, ez egy nagyon nehéz időszak, ráadásul a nyár is rátesz erre a szélsőséges időjárással, de ilyen ez a sportág, a kézilabdához nem csak a meccsek, de a kőkemény felkészülési időszak is hozzátartozik. Erőnléti edzőnk, Alan Marosevic segítségével elég sokat dolgoztunk azon, hogy a lehető legjobb felkészülési program álljon össze, én abszolút bizakodóan nézek a jövőbe, izgalmas időszak vár ránk – összegezte a felkészülés nehézségeit Józsa Krisztián.

Az Alba szakvezetője számára nem ismeretlen feladat a fiatalokkal dolgozás. Az idei nyáron ismét jelentős változások történtek az Alba FKC keretében, olyan rutinos játékosok fejezték be pályafutásukat, mint Triscsuk Krisztina és Szarka Adrienn, de távozott az alapjátékosok közül Töpfner Alexandra és Bardi Fruzsina is. A keret így tovább fiatalodott, érkezett a 18 éves Szemes Szonja és a 19 esztendős horvát Bruna Zrnic a jobbszélre, míg a balátlövő posztján a 26 évével a sok fiatal között már rutinosnak számító Katarina Stosic jelenthet erősítést.

- Valóban fiatal csapatunk van, de óriási a szívünk – árulta el a láthatóan gyorsan beilleszkedő szerb átlövő. - Már amikor megérkeztem, akkor tudtam, hogy jó döntés volt az Albába igazolni, nagy szeretettel fogadott mindenki. A felkészülés első benyomásai alapján mindenki nagyon komoly lehetőséget lát a ránk váró szezonban, én nagyon bízom benne, hogy jól szerepelünk majd. A mostani időszak a kemény fizikális edzések ideje, de ezzel nincs semmi gond, erre szükség is van ahhoz, hogy 100 százalékos állapotba kerüljünk a bajnoki rajt idejére.

Az erőállapot mellett persze a jó játékra még inkább szüksége lesz a csapatnak a bajnokságban. A két zöld-fehér ász, a győri és a ferencvárosi különítmény ezúttal is ki fog emelkedni a mezőnyből, ez nem is kérdés, inkább kész tény. Ugyanakkor a középmezőnyben nagy csaták várhatók, az Alba FKC pedig szeretne előrébb lépni a legutóbbi szezon 10. helye után. Józsa Krisztián szerint erre képes is lehet a fiatal csapat.

- Én nagyon pozitívan állok ehhez az évhez, és úgy látom, ugyanilyen pozitív a csapat is, mindenki nagyon motivált. Nyilván nagyon a szezon elején járunk, de szerintem a keret erősségében, kialakításában léptünk előre annyit, hogy ennek pozitív hozománya lesz. Persze, fiatal a csapatunk, még fiatalabb, mint tavaly volt, de ezt már nem kell hangsúlyoznunk, mindenki tudja, hogy fiatalok vagyunk, hogy az Albában így dolgozunk, ez az elv vezérli a klubot. Természetesen türelmesnek kell lennünk, a fiatalok teljesítménye még lehet, hogy ingadozó lesz, de mindenkiben megvannak azok a lehetőségek, melyek összességében hosszútávon egy nagyon jó csapatot eredményezhetnek.

Az Alba FKC július utolsó hetében edzőtáborba utazik, majd augusztus elejétől már a felkészülési mérkőzéseké lesz a főszerep.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek