1 évnél régebbi cikk

Sikeres szezont zártak megyénk rocky versenyzői
Sikeres szezont zártak megyénk rocky versenyzői

Eb, ob és Világkupa: a KID-es sportolók mindenhol remekeltek! Megyénk rocky táncosai nem pihennek még a nyári hónapokban sem…

Több száz gyermek táncol (és versenyez) évente a KID Rock and Roll SE keretein belül. Bár életkoruk rendkívül változó (3-22 év között), ám lelkesedésük és kitartásuk azonos. A fiatalok hétről hétre bizonyságot adnak felkészültségükről, tudásukról a hazai és a nemzetközi versenyeken is. Az egyesület tagjai a nemrég véget ért versenyszezont most is nagyon eredményesen zárták.

„Utánpótlás csapataink minden hónapban szerepeltek a megyei bajnokságokon, ahonnan rendszerint úgy tértek haza, hogy majdnem minden kategóriában aranyérmet szereztek” – mesélte az egyesület elnöke, Bondor Virág. – „A Területi Versenyeken is jeleskedtek tanítványaink, sőt, rendeztünk egy területi és egy megyei versenyt is. A területi versenyen 10 éremnek örülhettek táncosaink és mindenki a döntőbe jutott. Szerveztünk egy országos pontszerző bajnokságot is áprilisban, melyre nagyon büszkék vagyunk, ahogyan az országos és a nemzetközi szintű eredményeinkre is. Idén a háborús helyzet miatt csak a Budapesten megrendezett világkupán és Európa-bajnokságon tudtunk részt venni.”

Az egyesület alapítója külön megemlített néhány csapatot, melyek a legkiemelkedőbb eredményekkel örvendeztették meg (őt és az egyesületet egyaránt):

A „Rock it” junior páros nagyformáció Eb 3. helyezést szerzett, valamint ob 1. és 2. helyet. Ennek a formációnak a tagja Radnai Kristóf és Nagy Noémi, akik jelenleg a világranglista 10. helyén állnak. Területi ranglistavezetők, legjobb világkupa helyezésük a 8. hely. Ezen kívül tagjai a magyar válogatottnak is!

A „Fancies girls” nagyformáció Budapesten a világkupán 10. helyezést ért el, s övék a területi bronzérem is. A csajok jelenleg lelkesen készülnek a szeptemberi villachi világkupára.

A „Csinizsaruk” ladies dance plusz kisformáció az országos bajnokságon 1. és 2. helyezést is kapott. A budapesti világkupán bemutatóztak is a külföldi vendégeknek - ezzel reprezentálták ezt a kategóriát, mely magyar „találmány”, s edzőjük reményeik szerint a nemzetközi versenyrendszerbe is felveszik majd. (Bondor Virág egyébként már nem táncol, mivel pontozóbíró és versenyfelügyelő is, ami kizárja, hogy versenyeken induljon.)

A „Baby dolls” ladies contact style nagyformáció az ob-n 2. és 3. helyezésnek örülhetett – ez a legmagasabb női nagyformációs kategória.

Rajtuk kívül még ki kell emelni a „Sweeties” junior kisformációt, mely területi ranglista 2. helyezést ért el, a „Szuper csajok” children nagyformációt, mely tagjai a területi ranglista 3. helyezését tudhatják magukénak, és a „Flame princess” juveniles nagyformációt a területi ranglista 3. helyezésével. A területi ranglistavezető, ob-döntős ”No way” ladies nagyformáció tagjai szintén képviselni fogják Magyarországot a szeptemberi villachi világkupán. A „Prodigy Project” ladies contact style szintén remekül teljesített, hiszen területi ranglistavezető lett.

A KID-es versenyzők nyáron sem pihennek: az év legforróbb hónapjaiban is végig edzenek. Augusztusban alapozó táborokban gyakorolnak a fiatalok. Június-júliusban 8 táborban vehettek egyébként részt, a múlt héten pedig a Balaton partján egy ottalvós táborban készültek az országos versenyzők a következő félévi versenyekre.

„Mivel a versenyzők majdnem egész nyáron edzenek, így nem jellemző a plusz kilók elszabadulása” – árulta el mosolyogva Bondor Virág, amikor arról kérdeztem, hogy a nyári lángos-fagylalt-hamburger kombinációja nem okoz-e látványos gondot lányainak az őszi versenyek során (gondolva a testükre és a csodás versenyruhákra). – „Edzőként próbálunk példát mutatni az egészséges életmód kapcsán és ha szükséges, táplálkozási tanácsokkal is ellátjuk a csajokat.”

Borítókép: Bondor Virág és Tar Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek