1 évnél régebbi cikk

Milyen előnyökkel jár a kültéri beépíthető lámpák használata?
Fehérvár Médiacentrum fotója
vialuce.hu
Milyen előnyökkel jár a kültéri beépíthető lámpák használata?

Legyen szó kül- vagy beltérről, emberként igenis vágyunk a fényre. Szeretünk például a tábortűz köré gyűlni, lámpák alá bújni és a stroboszkópban táncolni. Amikor pedig a nyári időszámítás érvényesül, általában még inkább vágyunk a világosságra.

A ViaLuce Fénystúdió kültéri beépíthető lámpái számos jól megvilágított otthon támogatói, és a professzionális világítástervezők kedvenc eszközei. A mai cikkünkben pedig ezek használatának előnyeit fogjuk boncolgatni.

Helytakarékosak

Valószínűleg az ilyen típusú világítási rendszerek egyik legfőbb előnye a helytakarékosság. Mivel kisebb területet foglalnak el, mint az izzólámpák, de közel annyi fényt is biztosítanak, így a legtöbb lakástulajdonos számára nagyszerű opciónak bizonyulnak.

Növelik az otthonod biztonságát

A külső beépíthető lámpák felszerelése kiváló módját jelenti annak, hogy megakadályozd az otthonod körüli nem kívánt tevékenységeket. Az ajtók és ablakok közelében vagy fölött elhelyezve ugyanis megnehezítik a nem kívánt vendégek elrejtőzését az árnyékban.

Sőt még érdemes megfontolni néhány mozgásérzékelő bizonyos helyekre történő elhelyezését is, hogy még inkább növelni tudd az otthonod biztonságának hatékonyságát. 

Nincsenek többé sérülések

A további előnyeik közé tartozik még, hogy a segítségükkel az esti és az éjszakai mozgás jelentősen könnyebbé válik az udvaron vagy a kertben. A látogatók például könnyebben felismerik az ajtónyílásokat. De érdemes a járdák, a lépcsőházak és még a házszám megvilágítását is megfontolni, hogy az otthonod valóban kitűnjön.

Bővítik az életteredet

Ha fényt csempészel az otthonodhoz tartozó kültérhez, az azonnal megváltoztathatja a ház adta lehetőségek kihasználását. A barátok szórakoztatása és a grill begyújtása a teraszon vagy a késő esti úszás a medencében csak néhány olyan tevékenység, amelyet a kültéri beépíthető LED lámpák alkalmazásával a nap lenyugvása után is élvezhetsz.

Emelik az otthonod esztétikai értékét

A kültéri beépíthető LED lámpák stratégiailag az ingatlan bájos aspektusaira fókuszálva történő beépítése jóval melegebb légkört teremthet, és ezáltal növeli majd az otthonod vonzerejét is.

A külső világítás egyik népszerű trendjének számít a kertek vagy fák reflektorfénybe állítása, de fontos megjegyezni, hogy az ingatlan körüli reflektorok használata segíthet a mélység kialakításában is. 

Környezetbarátak

A ma forgalomban lévő kültéri LED lámpák közel 70 százalékkal kevesebb energiát igényelnek, és sokkal kevesebb hőt termelnek, mint az izzó- vagy halogén lámpák. Azt pedig még nem is említettük, hogy alig vagy szinte egyáltalán nem igényelnek karbantartást. 

Összegzés

Véleményünk szerint ez az útmutatónk remekül rávilágít arra, hogy a külső beépíthető LED lámpák használatának bizony számos előnye van - a ház biztonságossá tételétől a magasabb esztétikai és hozzáadott értéken át még nagyon sok minden másig. Nyugodtan mondható tehát, hogy nagyszerű befektetésnek bizonyulnak majd az otthonodhoz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek