6 hónapnál régebbi cikk

Mi legyen a karácsonyi ajándék, avagy 3 kreatív ötlet a lakás kidíszítésére
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Євгенія Височина
Mi legyen a karácsonyi ajándék, avagy 3 kreatív ötlet a lakás kidíszítésére

Közeledik karácsony, a szeretet ünnepe pedig egyre gyakrabban szól az ajándékok áráról, mintsem arról, hogy örömet okozzunk a számunkra fontos embereknek. Mi sem lehet azonban kreatívabb módja szeretteink boldoggá tételének, mint a közös otthonunk kidekorálása.

A belső és külső terek falainak, homlokzatának vagy éppen padlójának kicsinosítása olyan ajándék, amellyel kölcsönösen deríthetjük egymást jobb kedvre. Az alábbi cikkben megvizsgáljuk, miért lehet nagyszerű megoldás egy díszburkolat karácsonyi ajándéknak.

Mi alapján válasszunk?

A díszburkolat számos színben, mintázatban, anyagban és méretben kapható. Találhatunk provance-i stílusú tégla másolatot, a fa erezetét megismétlő imitációt vagy akár a természetes kő alternatíváját. Minden esetben érdemes a környezet többi berendezéséhez illő anyagot választanunk. Legyen a kedvencünk a modern vagy a klasszikus textúra, a sötét barna vagy az élénkebb kék szín, mindig vegyük figyelembe az enteriőr több részét. 

Régies hatás a gyerekkorunkból

Nincs annál kellemesebb látvány, mint amikor a konyhából nyíló kilátást rusztikus hatású tégla díszburkolattal dobjuk fel az ablak körül. Ebben az esetben mind az ablakkeret, mind a fal színe és mintája elengedhetetlen szempont a dekoráció kiválasztásában. Így nemcsak a sült gesztenye és a mézeskalács illata fogja számunkra visszahozni a gyerekkori hangulatot, hanem az elegáns és régies stílusú tégla textúra is.

Biztonság és esztétikum?

Természetes, hogy ősszel vagy télen sem szívesen mondunk le a kinti szórakozásról. Különösen igaz lehet ez, ha gyermeink vannak. Egy beton alapanyagú kő hatású lépcső kivételesen vonzó megjelenéssel ruházhatja fel akár a teraszt, akár a télikertet. Ez a megoldás ráadásul nemcsak esztétikus, hanem praktikus is, hiszen ellenáll a fagynak, emellett csökkenti a csúszás esélyét.

Időtlen harmónia

Ha már fázunk a hidegben, jól esik majd összebújni a kandalló előtt. Abban pedig, hogy teljesen átadhassuk magunkat a meghitt hangulatnak, nagy segítséget jelenthet egy a fa erezetét imitáló padlóburkolat. Ez a típusú minta az időtlen dizájnt képviseli, hiszen természetességéből fakadóan melegséget áraszt. Egy nem mindennapi megvilágítással pedig még harmonikusabbá varázsolhatjuk a helyiséget.

A megfelelő beltéri vagy kültéri burkolat nemcsak egy egyszeri karácsonyi ajándék lehet, hiszen hosszú évekig fogja meghatározni otthonunk kinézetét, így a közérzetünket is. Érdemes tehát komolyan vennünk, hogy minden nap jó legyen hazajönni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek