1 évnél régebbi cikk

Étkezőasztalt keresel? Akkor ezt mindenképp olvasd el!
Fehérvár Médiacentrum fotója
premiumbutor.hu
Étkezőasztalt keresel? Akkor ezt mindenképp olvasd el!

Mindenkiben ott él az idealizált kép, akár gyerekkorból is, amikor a család apraja-nagyja összegyűlik a hatalmas étkezőasztal körül, ami roskadozik a finomabbnál finomabb ételek alatt. Megy a hangos csevely, egymásnak adogatjátok a szószostálakat, a húsokat és a köreteket. Mindenki jól érzi magát, eszik-iszik, megy a dínom-dánom.

Aztán sokszor ez a kép lufiként pukkad ki, amikor egy családi szülinapozás alkalmával ráébredtek, hogy csak két turnusban tudtok megebédelni, és még akkor is szorosan és kényelmetlenül.

Akkor jó házigazdaként bizonyára meg is fogadtad, hogy a következő össznépi gyülekezetre beszerzel egy jobb asztalt. Csakhogy jönnek a dolgos hétköznapok, és te teljesen megfeledkezel róla. Viszont most a nyakadon van egy újabb családi banzáj. Mit teszel?

Válassz egy minden alkalomra tökéletes étkezőasztalt!

Mi sem hangzik könnyebb feladatnak, igaz? Csakhogy a küldetés közel sem ilyen egyszerű, hiszen egy csomó szempontot figyelembe kell venni, hogy ne kerülj a fenti helyzetbe soha többé. A jó hír, hogy a Prémium bútoráruház étkezőasztalai között egészen biztosan meg fogod találni azt, amit keresel.

És hogy mire figyelj, amikor válogatsz?

Például a méretre! Ez talán nem is tűnik olyan nagy dolognak, de itt is sok mérlegelnivaló akad.

Ha kicsi a hely, de nem is terveztek nagy családi étkezéseket, akkor egy kis kétszemélyes asztal tökéletesen megfelelő lesz, ha viszont már maga a szűk család is nagyobb létszámú, a tágabb család pedig nagyon összetartó, akkor mindenképpen javasolt, hogy nagyobb asztalt válassz, esetleg még tovább bővíthető opcióval.

Természetesen figyelj oda arra is, hogy ha az étkező alapból sötét, akkor inkább világosabb étkezőasztalt válassz, hogy kompenzálja a borongósabb légkört.

De milyen anyagból készüljön az étkezőasztalod?

Hála a modern bútoriparnak, mára már olyan széles palettával várhatja a Prémium bútoráruház az étkezőasztalt keresőket, amiről régen még csak álmodni sem mert senki.

A minimalista, a loft, a klasszikus és a skandináv stílus hívei mind megtalálják a nekik való darabokat, így akár fából, akár üvegből, akár beton használatával is vásárolhatóak étkezőasztalok.

Fontos megjegyezni, hogy akad azért néhány intelem: kisgyermekes családok esetében nem javasolt például az üvegasztal, hiszen az rendkívül sérülékeny és balesetveszélyes.

A nyugodt családi étkezés = boldog család

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a boldogan, együtt étkező családok sokkal összetartóbbak, vidámabbak és közelebb állnak egymáshoz, mint azok a családok, ahol mindenki külön eszik, amikor épp kedve szottyan.

Mind gyereknevelés, mind pedig párkapcsolati téren is roppant fontos a kellemes, közös étkezés, így fontos, hogy meglegyen hozzá a megfelelő étkezőasztal!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek